Beruházássorozat

2024.05.11. 07:00

Útfejlesztési program Gyulaváriban: megújul a kastélypark játszótere is

A Malom utca burkolata és a kastélypark játszótere is megújul Gyulaváriban – közölte Facebook-oldalán dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere. A Malom utcában zajló fejlesztés része a városi útfejlesztési programnak.

Papp Gábor

Dr. Görgényi Ernő azt követően adott tájékoztatást, hogy helyszíni bejárást tartott Szabó Károly önkormányzati képviselővel az útfejlesztési program ottani helyszínén és az említett játszótéren. A polgármester kiemelte, két helyszínen kezdődtek kivitelezési munkálatok Gyulaváriban.

útfejlesztés, játszótér, beruházás, útfejlesztési program
Szabó Károly és dr. Görgényi Ernő az útfejlesztési program gyulavári helyszínén és a játszótéri felújításnál is járt. Fotó: Dr. Görgényi Ernő Facebook-oldala.

Útfejlesztési program: 10 helyszínen valósítják meg

– A Malom utca burkolatát felújítjuk a 10 helyszínes, összesen 255 millió forintos, 100 százalékban önerőből megvalósuló útfelújítási beruházássorozat keretében – fogalmazott. – A Malom utca aszfaltburkolatának állapota az elmúlt években leromlott, a kopóréteg elöregedett, összerepedezett, több helyen pedig meg is süllyedt, ami indokolttá tette a felújítását. A jelenlegi beruházás keretében 501 méter hosszban és 3,5 méter szélességben újítjuk fel az útszakaszt.

A szakemberek a meglévő burkolatot 20 centi vastagságban, teljes szélességben cement hozzáadással úgynevezett hideg-remix eljárással bedarálják, a bedarált felületre zúzottkő kiegyenlítő réteget terítenek, majd ezen rétegre 5 centi AC-11 50/70 kopóréteget építenek be. A felújítás során az új burkolat egyoldali, 2,0 százalékos oldaleséssel tervezett, mindkét oldalán erősített padkát építenek ki 1 méter szélességben és 15 centiméter vastagságban, M22-es zúzottkőből. A meglévő bejáróknak az új burkolatmagassághoz igazított korrekciójára is megtörténik a kivitelezés során. Az útszakasz csapadékvíz-elvezetése a felújítást követően nem változik. A beruházás költsége: bruttó 40 millió 841 ezer 635 forint.

A játszótér is megújul

A kastélyparkban található játszótéren eddig homok volt a hinta és a játékelemek alatt, mostantól viszont szabvány szerinti gumiburkolat óvja a gyerekeket. A beruházást Szabó Károly önkormányzati képviselő képviselői keretéből finanszírozzuk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában