Projekt

2024.05.01. 20:12

Kunágota konyhája megújul, 120 milliót nyertek

Kunágota önkormányzata eredményesen pályázott a TOP Plusz kiíráson a Helyi gazdaságfejlesztés című felhíváson. Konyhafelújítás, fejlesztés Kunágotán című projekt a 2021-2027-es programozási időszak keretében valósul meg.

Csete Ilona

Forrás: shutterstock

A konyhafelújítás és fejlesztés Kunágotán 120 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével készülhet el. A fejlesztéssel érintett ingatlan tulajdonviszonyai rendezettek, az önkormányzatának kizárólagos tulajdonában áll.

A projekt célja a hagyományos építési technológiával épült, központi konyha-ebédlő funkcióját ellátó épület felújítása, a mai kor igényeit kielégítő korszerű konyha kialakítása. A fejlesztés eredményeként az épület belső funkciói a vonatkozó előírásoknak, valamint a kor követelményeinek megfelelően kerülnek kialakításra és átalakításra, mint új húselőkészítő helyiség, míg a belső mosogató helyiség új funkciója konyhai mosogató lesz – olvasható a projektet ismertető közleményben.

A jelenlegi öltöző helyiség pozíciója nem megfelelő. Ezek a helyiségek, női-férfi vizesblokkal együtt kerülnek kialakításra. A meglévő mosogató helyiség új funkciója előkészítő lesz. A belső terek tisztasági festést, a technológiai helyiségek 2,10 méter magasságig csempeburkolást kapnak.

Az épület teljes villamossági rendszere megújul, a felújítási munkálatok után keletkező többlet villamosenergia igények kiszolgálása érdekében hálózatfejlesztés történik. A gázkonvektorokat elbontják. Az épületgépészet fejlesztésével a technológiai helyiségek esetén az elszívás, konyha esetén a hűtés lesz biztosított.
Az akadálymentes közlekedés biztosítása érdekében projektarányos akadálymentesítés valósul meg. A projekt konzorciumban valósul meg. Tagjai: Kunágota önkormányzata és az Oros-Projekt Nonprofit Kft.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában