Kinevezés

2024.05.15. 15:48

Új vezetőt neveztek ki a Gyomaendrődi Járási Hivatalban – galériával

Szerdán délelőtt a Békés Vármegyei Kormányhivatal által szervezett eseményen, ünnepélyes keretek között iktatták be a Gyomaendrődi Járási Hivatal új vezetőjét, dr. Smiri Sándort.

Dinya Magdolna

Dr. Takács Árpád, Békés vármegye főispánja elmondta, az elmúlt tíz évben a Gyomaendrődi Járási Hivatal betöltötte a rendeltetését, elfoglalta a helyét és a szerepét a látszólag kis járásban. Mint kiemelte, a Gyomaendrődi Járási Hivatal öt településért, Gyomaendrődért, Dévaványáért, Hunyáért, Csárdaszállásért és Ecsegfalváért felel.

vezető, járási hivatal
Dr. Takács Árpád, dr. Smiri Sándor, Dankó Béla és Toldi Balázs a járási hivatal vezetőjének beiktatásán.  Fotó: Lehoczky Péter

– A járás csak látszólag tűnik kicsinek, de egyrészt összetétele és gazdasági viszonyai miatt ez nem így van. Másrészt vannak olyan osztályok különböző járásokban, melyeknek illetékességi területük több járásra terjed ki. Ilyen az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi osztály Gyomaendrődön, ami ott is működik, és másik két járásra, a szeghalmira és a szarvasira is kiterjed a hatásköre – fogalmazott dr. Takács Árpád, aki hangsúlyozta, teljes konszenzus született a járási hivatal új vezetőjének kinevezése kapcsán.

Mint mondta, a szakembernek kiemelt figyelmet kell szentelnie a foglalkoztatási, a gyermekvédelmi, valamint az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági kérdésekre. A járás helyzetéről szólva elmondta, a foglalkoztatást tekintve hátrányos helyzetű területről van szó, ugyanakkor 2022 decembertől 2023 decemberéig 8,3 százalékkal csökkent a regisztrált álláskeresők száma. A közfoglalkoztatottak száma egynegyede a 2016-2017-es évekének.

– A vállalati kapcsolattartás, a regisztrált álláskeresők, a közfoglalkoztatottak képzése és elhelyezése kiemelt fontosságú lesz, ahogy kiemelt fontosságú a kormányablakok működtetése is – tette hozzá.

Nagyszerű járási hivatalvezetőkkel dolgozott együtt az új hivatalvezető

Dr. Smiri Sándor hivatalvezető beszédében elmondta, egy amerikai pszichológus, Carol Susan Dweck, kétféle embertípust különböztetett meg, ők két különböző hozzáállást képviselnek a mindennapokhoz. Az egyik a rögzült szemlélet, amely szerint az ember olyan marad, amilyennek felnőtt, és soha nem változik. A másik a fejlődő szemlélet, amely alapján az ember minden nap tanul valamit, folyamatosan halad előre, így képes legyőzni az előtte álló akadályokat. Elmondta, hogy sajnos ő a rögzült szemléletből érkezett, de az utóbbi időben egyre jobban halad a fejlődő szemlélet irányába.

Hangsúlyozta, az elmúlt 11 évben nagyszerű járási hivatalvezetőkkel dolgozott együtt, és számos dolgot tanult tőlük. Ezeket a tapasztalatokat felhasználva tevékenykedett hivatalvezető-helyettesként az elmúlt időszakban. Úgy véli, hogy a fejlődő szemlélet kiváló eszköz lesz arra, hogy sikeresen elvégezze a hivatalvezetői feladatait, megfeleljen az elvárásoknak, és megvalósítsa kitűzött céljait. 

Színvonalas Gyomaendrőd járási tevékenysége 

Dankó Béla országgyűlési képviselő elmondta, az elmúlt időszakban Gyomaendrőd járási tevékenysége mindig pozitív visszajelzéseket kapott. Köszönetét fejezte ki az itt dolgozó kiváló szakembereknek munkájukért, mivel az ő tevékenységük révén alakult ki a kedvező vélemény. Kellő alázattal és gyorsasággal végzik munkájukat, amit a polgárok elvárnak tőlük, így pozitív kép alakult ki az emberekben. Ennek a csapatnak része volt a hivatalvezető-helyettes is, tehát most egy tapasztalt és gyakorlott szakember kerül a vezető pozícióba. 

Toldi Balázs polgármester elmondta, mióta szó volt arról, hogy Smiri Sándor lesz a hivatal vezetője, azóta minden egyes alkalommal vezetőként köszöntötte. A megelőlegezett bizalom helytálló volt, mert elérkezett ez a nap is. Gratulált a kinevezéséhez és úgy gondolja, ahogy a korábbiakban is, úgy most is jó döntést hoztak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában