Összefoglaló

2024.05.13. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 13.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. május 13-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Ijesztő hétindítás: több hazai iskolát is ki kellett üríteni. Egyelőre Szombathely, Szeged és Nyíregyháza érintett, Szombathelyen és Szegeden két iskolában is volt bombariadó.

Rágyújtotta édesanyjára a házat egy magyarbánhegyesi férfi. A nő égési sérülést és enyhe füstmérgezést szenvedett.

Frontálisan ütközött két autó Csabaszabadi határánál. A baleset következtében egy ember beszorult, őt a békescsabai hivatásos tűzoltók fészítővágó segítségével szabadították ki. Az egységek áramtalanítják a járműveket. Mentőhelikopter is érkezett a helyszínre.

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében találta bűnösnek, és 1 év 4 hónap fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Békési Járásbíróság elsőfokon azt a férfit, aki 2022 novemberében halálos balesetet okozott Békéscsaba és Mezőberény között, a 47-es úton, utóbbi város közelében. A mezőberényi halálos baleset előtt az 53 éves férfi legalább hat gépjárműből, köztük autóbuszból és lasssújárműből álló kocsisort előzött, majd ütközött a vele szemben szabályosan közlekedő autóval, amelynek vezetője, egy fiatalember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Az ítélet nem jogerős.

Vigyázzon, mától ismét razziázik a rendőrség az utakon! Az ön gépjárművét is ellenőrizhetik bárhol az ország területén.

Kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség és vádiratában próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt egy büntetlen előéletű, 26 éves, mezőtúri illetőségű, csongrádi tartózkodási helyű férfival szemben, aki tavaly áprilisban kirámolta a csabacsűdi háziorvosi szolgálati lakást.

24 percig voltak leengedve a sorompók – a MÁV elárulta, mit kell tenni, ha meghibásodik a fénysorompó. Sorra hajtottak át az autók a piros jelzés ellenére a síneken Tatán, mert 24 percen keresztül jelzett tilosat az egyik átjáróban a lámpa és a sorompó is le volt engedve.

Egyetlen magyar munkavállalót sem érintenek az SK Innovation elbocsátásai – közölte a külügyi szóvivő hétfőn az MTI-vel.

Vasutat akar építeni a Holdon a NASA. Meg akarják építeni az első holdvasúti rendszert, amely megbízható, autonóm és hatékony rakományszállítást végez majd a Holdon. A 2030-as évekről van szó.

Május 17-től május 19-ig, ezen a héten péntektől vasárnapig immáron 24. alkalommal rendezik meg az évről évre több tízezer látogatót vonzó Gyulai Pálinkafesztivált – jelentette be a programsorozattal kapcsolatos hétfő délelőtti sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő, a város polgármestere, illetve Bora Imre és Varga-Bora Tímea, a fesztivál két szervezője.

Mintegy száznyolcvan sportújságíró érkezett Gyulára a Magyar Sportújságíró Szövetség hétfői kongresszusára. A sportújságírók seregszemléjén átadták az éves szakmai kitüntetéseket.

A látogatók előtt született alpakacsikó egy magyar állatkertben. Az alpakacsikó néhány perc után lábra is állt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában