Összefoglaló

2024.05.11. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 11.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. május 11-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Méreginjekcióval gyilkolta betegeit az éjszakás ápolónő. Az ápolónő 17 páciense életét oltotta ki.

Rohantak a mentők: 6 ájult iskolás feküdt az úttesten Mezőcsáton. Négy mentőautó érkezett a helyszínre, az egyik gyerekhez mentőhelikoptert kellett hívni.

Kiderült, ki volt a bőnyi késelés célpontja, a szülei elvitték az iskolából. Megrázó részletek derültek ki az ügyben. Nem ez volt az első támadás ebben az iskolában.

Szombat délelőtt a cukorbeteg gyermekek sporttevékenységének támogatása érdekében, immár harmadik alkalommal rendeztek jótékonysági futást Szabadkígyóson, a Wenckheim-kastélyparkban.

Nyolcvanhét éves korában elhunyt Jon Urbanchek (Urbancsek János) magyar származású világhírű amerikai úszóedző, aki több olimpián is segítette az Egyesült Államok válogatottját, és számos világhírű versenyző nevelkedett a kezei alatt – adta hírül az MTI. Az úszóedző Szarvason született, a Körösben tanult meg úszni.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélszolgálatai május 13. és 21. között rendkívüli nyitvatartással fogadja az ügyfeleket Békés vármegyében is.

Különleges oldtimer tűzoltóautókból is álló látványos felvonulással folytatódott szombaton délután a 24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra Gyulán. A menet az Erkel Ferenc Művelődési Központtól indulva a belvároson áthaladva a gyulai várnál ért célba. A Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra rengeteg érdekességet tartogat, amelyek egyike volt oldtimer tűzoltóautók felvonulása.

Örömkör. Nevezzük így azoknak a tekerését, gurulását, akik az avatás után azonnal birtokukba vették és tesztelték is az Orosházi Városi Modellező és Sport Klub megújult modellező pályáját Rákóczitelepen szombaton délután. Családi napon szórakozhattak kicsik, nagyok, a technikai sportok iránt érdeklődők s mindazok, akik kikapcsolódni vágytak.

A parkok, ligetes, fás élőhelyek lomboronáiban megbújó mókusfészkekben már világra jöttek és szépen cseperednek az idei mókusfiókák. A Körös-Maros Nemzeti Park szakemberei arra kérnek mindenkit, vigyázzunk a mókusokra.

Az ország egyetlen, teljesen automatizált, pénztár és eladó nélkül működő üzlete a felzárkózó településeken termelt zöldségekből és gyümölcsökből készült kézműves termékeket árusítja Budapesten.

Békésben is varázslatossá tette az égboltot a sarki fény.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában