Beol podcast

2024.04.29. 14:21

Kutyák életetét mentette meg könyvekkel: vendégünk Rostás Stephan pincér

Stúdiónk vendége Rostás Stephan (Stefi), a békéscsabai Kornélia & Grill Bar pincére volt. Beszélgetésünk apropóját az adta, hogy a nagy kutyabarát Stefi Könyvet a kutyákért! – Vegyél egy könyvet, és mentsd meg egy kutya életét! című jótékonysági akciója hatalmas sikert aratott három napon át a békéscsabai Andrássy úton, kutyák életét sikerül megmenteni ezáltal. Ezt igazolja az 1,65 millió forintos bevétel, ami jóval több, mint a tavaly befolyt csaknem 900 ezer forint, bár az is jelentős összeg volt.

Nyemcsok László

Stefi elmondta, a most összegyűlt pénz zömét a Battonyai Állatmentő Alapítvány kapta, 150 ezer forint pedig a békéscsabai Catlantis Macskamentő Egyesülethez került. A főszervező kiemelte, ezen a kutyák megmentésére megszervezett akción elsősorban két hagyatékból lehetett könyvet válogatni, ez csaknem háromezer kötetet jelentett.

kutyák, macskák, Rostás Stephan, könyvek
Kutyák és macskák megmentésére is jut a pénzből. Stefi elmondta, a most összegyűlt pénz zömét a Battonyai Állatmentő Alapítvány kapta, 150 ezer forint pedig a békéscsabai Catlantis Macskamentő Egyesülethez került. 

Bauer Barbara írónő is számos könyvét ajánlotta fel, és ezeket dedikálta is – ecsetelte Stefi. – Külön sátorban találhatták meg a könyvek iránt érdeklődők, és a jószágokon segíteni szándékozók a mese- és receptkönyveket, illetve a szépirodalmi, történelmi kiadványokat, életrajzokat.

A szervező a beszélgetésben szólt arról, a Battonyai Állatmentő Alapítványt azért választotta idei célállomásként, mert több mint 100 kutya él ott, és ellátójuk, Kálóczi Veronika lényegében egyedül végzi az ezzel kapcsolatos, emberfeletti munkát.

Mindig közel álltak a szívéhez a kutyák

Stefi kitért egy szomorú eseményre is, Tequila névre hallgató kutyája tavaly májusban vesztette életét. Utána azonban a 44-es főúton, Csabacsűd közelében felvett egy kóbor ebet, onnantól kezdve Mancika a szívéhez nőtt.

És hogy folytatja-e a jótékonysági akciót? Elmondta, a szervezés, a háromnapos lebonyolítás rengeteg energiáját emésztette fel, de segítettek az önkéntesek és támogatók is. Először úgy volt vele, hogy talán kihagy egy évet, de aztán találkozott egy olyan kislánnyal az étteremben, aki állapota miatt segítségre szorul, és tervei szerint a következő akción neki, vagy neki is gyűjt a könyvekből.  

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on


 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában