Összefoglaló

2024.05.12. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 12.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. május 12-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Kórházba kellett rohanni egy kisfiúval, mert megtámadta egy kutya az utcán. Túl hosszú volt a póráz, a gyereknek esélye sem volt megúszni a balesetet.

Igazi hős: az egész család életét megmentette egy kutya. A kutya mindenkinél előbb észlelte a bajt.

Jelentős kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 52 éves, büntetlen előéletű orosházi férfival szemben, aki maró folyadékkal öntötte le a haragosa által használt autót.

Budapesten szakította meg útját a Swiss Zürich - Kolozsvár járata, az Airbus A220-300-as személyzete Füzesgyarmat térségében fordult vissza Budapest felé. 

Négy hét múlva választ az ország. Június 9-én tartják az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak választását, továbbá a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi képviselők választását.

Egy baráti társaság, állatszerető, az állatvédelmet népszerűsítő közösség idén is összefogott, támogatókat szerzett és megrendezte szombaton délután azt a jótékonysági napot, aminek a célja az volt, hogy a Battonyai Állatmentők Alapítvány munkájára ráirányítsa a figyelmet, a gazdátlan kutyusoknak tápot, a tartásukhoz támogatást gyűjtsön.

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36–23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben. A magyarok csütörtökön 33–26-ra győztek Vilniusban.

Olyan útra lép a Békéscsabai Röplabda SE, ami nem biztos, hogy népszerű. Még inkább a fiatalok menedzselésére teszik a hangsúlyt és fenntarthatóbb klubot építenek. Erről is beszélt hírportálunknak Baran Ádám, a BRSE elnöke. Abban azonban biztos, hogy a csabai egyesület továbbra is meghatározó szereplője lesz a magyar röplabdázásának.

Nőtt némileg az utasok száma Békéscsabán a Volánbusz Zrt. járatain 2023-ban a 2022-es adatokhoz viszonyítva. Több menetjegyet, valamint összvonalas és egyvonalas havi, félhavi bérletet értékesítettek tavaly, mint egy évvel korábban – derült ki a Volánbusz által készített beszámolóból, amely a minap került a városi közgyűlés elé.

A TikTok ezentúl automatikusan jelezni fogja a felhasználónak, ha a mesterséges intelligencia (AI) által létrehozott tartalmat tekintenek meg – jelentette be a közösségi médiaplatform.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában