pályázat

2018.04.05. 17:25

Öt pályázaton közel egymilliárd forintot nyert az Orosházi Kórház

Az orosházi kórházba hamarosan új, 180 millió forintos, hazai forrásból beszerezhető CT-berendezés érkezik. Az intézmény öt pályázata nyert. A humánerőforrást, a műszerbeszerzést is érintő sikerekről tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön az egészségügyi intézményben.

Cs. I.

Európai uniós és hazai források elnyerésével majd egymilliárd forint értékű projektek végrehajtása előtt áll az Orosházi Kórház. Hamarosan érkezik az új CT-berendezés. A sajtótájékoztatón ezt jelentette be elsőként dr. Mészáros János, az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár. Gratulált a menedzsmentnek, hogy folyamatosan keresték a pályázati lehetőségeket a kórházi fejlesztések érdekében. Az öt sikeres pályázat is a betegellátás biztonságát, a szakorvosok, a szakdolgozók képzését, megbecsülését szolgálja.

Fotó: L. P.

– A saját CT-vel már saját jogon tudja biztosítani a kórház a diagnosztikai ellátást – tette hozzá a helyettes államtitkát. Simonka György országgyűlési képviselő emlékeztetett, a kórház stabilitása Dél-Békés számára létkérdés és a közös munka eredménye. Az ügyeleti rendszer, a háziorvosi rendelők felújítása, az orosházi, a mezőkovácsházi mentőállomás felújítása, a tótkomlósi megépítése, majd ezek felszerelése modern mentőautókkal is azt jelzi, komplexen gondolkodva megteremthető helyben a segítség, az emberek biztonsága.

Dávid Zoltán polgármester elismerését fejezte ki valamennyi kórházi dolgozónak. A főigazgatót megerősítette abban, minden támogatást megad ezután is a város. Dr. Horpácsy Balázs, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Dél-Alföldi Területi Igazgatóság igazgatója az orosháziak kitartó, példamutató együttműködéséről beszélt, arról a háttérmunkáról, ami ezekhez a sikeres pályázatokhoz nélkülözhetetlen volt.

Dr. Duray Gergő főigazgató ismertette az 5 projektet, aminek az összértéke majdnem 1 milliárd forint. Külön szólt az új, 32 szeletes CT-ről, aminek a jóvoltából kiszervezhetik a jelenlegi, 16 szeletes műszert, ami közreműködő által végzett szolgáltatás a kórházban. Várhatóan májusban üzemelik be az újat.

Fotó: L. P.

Betegbiztonság, képzés, megtakarítás

200 millió forintos az a pályázat, ami a betegellátás általános biztonságát szolgálja. 200 darab eszközt vásárolhatnak 2018 októberéig (betegazonosító rendszert, higiénés eszközöket, légtechnikai fertőtlenítőket). A humánerőforrás fejlesztésére nyertek 150 millió forintot. Lehetőség van intézményi létszámbővítésre, 8 fő bértámogatására, mobil teamek létrehozására, többletteljesítmények finanszírozására.

A képzési projekt keretében 276 milliót nyertek az orosháziak. Motivációs ösztöndíjra, szakorvosok, szakdolgozók képzési támogatására 2 éven át lesz lehetőség. CT-szakasszisztens beiskolázását is tervezik. A környezetterhelés csökkentését is megoldják a napelemes rendszer telepítésével. A 130 millió forintos projekt kivitelezését már májusban elkezdhetik. A beüzemelés után az intézet komoly energiamegtakarításra számít.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!