katasztrófavédelem

2018.03.13. 17:36

Felhasadt gázpalack okozott riadalmat az orosházi benzinkúton

Gázpalack hasadt fel az orosházi Arany János utcai üzemanyagtöltő-állomáson hétfőn este.

Lapunknak azok a dolgozók számoltak be az esetről, akik a nagy ipari cégek éjszakai műszakjába igyekezve elkerékpároztak a benzinkút közelében. Elmondták, a helyszínen volt a tűzoltók autója és a katasztrófavédelem speciális laborja.

– Hétfőn, a kora esti órákban érkezett jelzés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási főügyeletére, amely szerint egy orosházi benzinkúton egy propánbutángáz-palack felhasadt. A káreseményhez az orosházi hivatásos tűzoltókat, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot és a katasztrófavédelmi mobil labort riasztották.

A szakemberek a helyszínen több olyan gázpalackot is találtak, amelynek sem a jelölése, sem a töltöttségi foka nem felelt meg a hatályos jogszabályoknak. Az igazgatóság értesítette az érintett társhatóságokat, illetve feljelentést tesz a rendőrségen – tudta meg lapunk a történtek kapcsán a megyei katasztrófavédelem hivatalvezetőjétől.

Illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!