sima vendég

2018.06.25. 18:23

Uruguay pofont adott a házigazdának

Az uruguayi válogatott nyerte az A csoportot az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, miután hétfői, harmadik összecsapásán 3-0-ra legyőzte a házigazda együttest.

Szamara, 2018. június 25. Az uruguayi Luis Suárez (k) gólt szerez az oroszországi labdarúgó-világbajnokság A csoportjának harmadik fordulójában játszott Uruguay-Oroszország mérkõzésen a Szamara Arénában 2018. június 25-én. (MTI/AP/Gregorio Borgia)

Forrás: MTI/AP

Fotó: Gregorio Borgia

Az első két meccsén egyaránt győztes válogatottak összecsapásán Uruguay a legnagyobb sztárja, Luis Suárez szabadrúgásgóljával már a 10. percben megszerezte a vezetést. A házigazda orosz csapatnak ezt követően voltak helyzetei, de a játékosok vagy a befejezésnél hibáztak, vagy a századik válogatottságát ünneplő Fernando Muslera tudott védeni.

Gyenyisz Cserisev peches öngólja után Igor Szmolnyikov kilenc percen belül két sárgát kapott, így a szbornaja nemcsak kétgólos-, de emberhátrányba is került.

I. félidő:

10. perc: Suárez 16,5 méterről, a kapu bal oldaláról végezhetett el szabadrúgást, amelyet nagy erővel a jobb alsó sarokba lőtt a sorfal mögé bemozgó, majd onnan visszavetődő Akinfejev keze mellett (1-0).

23. perc: Egy uruguayi szöglet után a kifejelt labdát Laxalt lőtte kapura 20 méterről, a hosszú sarok felé tartó kísérletbe Cserisev olyan szerencsétlenül ért bele, hogy a játékszer az irányváltoztatást követően Akinfejev kapust becsapva a rövid alsó sarokba pattogott (2-0).

36. perc: Szmolnyikov hátulról becsúszva szabálytalankodott Laxalttal, emiatt megkapta második sárga, majd az ezért járó piros lapját a játékvezetőtől.

A második félidőben egyik fél sem diktált túl nagy tempót, a kisebb-nagyobb helyzetek ellenére úgy tűnt, mindkét válogatott már az egyenes kieséses szakaszra tartalékol. A dél-amerikaiaknak volt több helyzete, egyet az utolsó percben Cavani gólra váltott.

Az uruguayiak győzelmüknek köszönhetően legközelebb szombat este nyolc órakor, Szocsiban lépnek pályára a B csoport másodikja ellen, míg az oroszok a B csoport győztesével mérkőznek majd vasárnap 16 órától a moszkvai Luzsnyiki Stadionban.

II. félidő:

90. perc: Egy jobboldali szögletet Godín fejelt nagy erővel kapura hat méterről, Akinfejev bravúros védése után Cavani kotorta be a labdát közvetlen közelről a hálóba (3-0).

A két csapat már korábban biztosította helyét a nyolcaddöntőben. Az, hogy ott kivel játszanak, az esti Spanyolország-Marokkó, valamint Portugália-Irán összecsapások után derül ki.

Borítókép: Az uruguayi Luis Suárez (k) gólt szerez az oroszországi labdarúgó-világbajnokság A csoportjának harmadik fordulójában játszott Uruguay-Oroszország mérkőzésen a Szamara Arénában 2018. június 25-én.

MTI / AP / Gregorio Borgia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!