vb-favorit

2018.06.13. 11:24

Ronaldo szerint elérkezett az idő Brazília hatodik vb-győzelmére

A kétszeres aranylabdás brazil Ronaldo szerint elérkezett az idő, hogy honfitársai a csütörtökön kezdődő oroszországi labdarúgó-világbajnokságon megszerezzék a hatodik vb-aranyérmet.

Forrás: afp

A 41 éves Ronaldo a csütörtöki megnyitó egyik szereplőjeként már Moszkvában tartózkodva elmondta: az ő vb-favoritja természetesen Brazília.

„De nemcsak azért, mert én is brazil vagyok, hanem azért, mert a válogatott nagyon jól játszik” – indokolt a kétszeres vb-aranyérmes támadó, aki a brazilok legutóbbi, 2002-es aranyérméből vb-gólkirályként nyolc találattal tevékenyen vette ki a részét.

A riválisokkal kapcsolatban hozzátette: Spanyolország nagyon jól játszik, Németország pedig ezúttal is erős. Ronaldo kiemelte még a szokások szerint ezúttal is kiváló csapattal érkező argentinokat, valamint a fiatal, de már markáns kerettel rendelkező franciákat.

„Brazil aranyéremben reménykedek. Hosszú idő telt el 2002 óta, és úgy gondolom, itt az idő az újabb sikerre” – közölte.

A vb-n a brazilok vasárnap Svájc csapata ellen mutatkoznak be az E csoportban, amelyben még Costa Ricával és Szerbiával találkoznak.

Brazília először 1958-ban lett vb-aranyérmes, majd 1962-ben megvédte címét. A következő sikerre 1970-ig kellett várna, utána azonban 24 éves szünet következett. A 2002-es győzelem óta viszont még döntőbe sem jutott a Selecao.

Borítókép: Ronaldo 2018. június 12-én

AFP / Kirill Kallinikov / Sputnik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!