majdnem meglepetés született

2018.06.26. 22:26

Rojo a 86. percben lőtte a tizenhat közé Argentínát

A második felvonás nigériai egyenlítéssel kezdődött, az első félidőben is látványos hibákat vétő Mascherano hozott össze egy büntetőt az ellenfélnek.

Szentpétervár, 2018. június 26. Az argentin Marcos Rojo berúgja csapata második gólját a nigériai Victor Moses (j) mellett a Nigéria – Argentína mérkõzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság D csoportjának harmadik fordulójában Szentpéterváron 2018. június 26-án. (MTI/EPA/Georgi Licovszki)

Fotó: Georgi Licovszki

Marcos Rojo hajrában szerzett góljával a legutóbb ezüstérmes argentin válogatott 2-1-re legyőzte Nigéria csapatát kedden, ezzel nyolcaddöntőbe jutott a labdarúgó-világbajnokság D csoportjából.

A dél-amerikai gárda, melynek második helyéhez az is kellett, hogy Izland nem tudta felülmúlni a százszázalékos horvát együttest, szombaton Franciaországgal találkozik a legjobb 16 között.

Eredmény, D csoport, 3. forduló:

Argentína-Nigéria 2-1 (1-0)

Szentpétervár, 64 468 néző: v.: Cuneyt Cakir (török)

gólszerzők: Messi (14.), Rojo (86.), illetve Moses (51., 11-esből),

sárga lap: Mascherano (49.), Banega (64.), Messi (94.), illetve Balogun (32.), Mikel (91.)

Argentína:

Franco Armani – Gabriel Mercado, Nicolás Otamendi, Marcos Rojo, Nicolás Tagliafico (Sergio Agüero, 80.) – Enzo Pérez (Cristian Pavón, 61.), Javier Mascherano, Éver Banega, Ángel Di María (Maximiliano Meza, 72.) – Lionel Messi, Gonzalo Higuaín

Nigéria:

Francis Uzoho – Victor Moses, Leon Balogun, William Ekong, Kenneth Omeruo (Alex Iwobi, 90.), Brian Idowu – Kelechi Iheanacho (Odion Ighalo, a szünetben), Onyinye Ndidi, John Obi Mikel, Oghenekaro Etebo – Ahmed Musa (Simeon Nwankwo, 92.)

I. félidő:

14. perc: Banega a felezőről emelt a nigériai védővonal mögé, Messi megelőzte emberét, a levegőben két érintéssel lekészítette magának a labdát, majd 8 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-0).

II. félidő:

49. perc: Mascherano rántotta le egy nigériai szögletnél Balogunt, a megítélt büntetőből Victor Moses higgadtan gurította a labdát a kapuba. Armani a másik irányba vetődött (1-1).

86. perc: Mercado adott be a jobb oldalról, középen Rojo érkezett a legjobb ütemben, és a 11-es pont közeléből kapásból a kapu bal alsó sarkát lőtte ki (2-1).

A dél-amerikaiak lényegesen lendületesebb, agresszívebb játékkal indítottak, mint a korábbi két csoportmeccsükön, pedig a torna legidősebb átlagéletkorú (30 éves és 190 napos) kezdőcsapatát küldték a pályára. Nigéria fegyelmezetten, zártan védekezett a saját térfelén, de így is csak a 14. percig úszta meg kapott gól nélkül. Messi találata után kinyíltak egy kicsit az afrikaiak, így a mezőnyfölényben játszó argentinok előtt több terület, ezzel együtt több lehetőség is adódott, de nem tudták növelni az előnyüket. Higuaín ziccerét védte a kapus, a kiugró Di Maríát buktatták, az utóbbi kapcsán megítélt szabadrúgásból pedig Messi a kapufát találta el.

Az ötszörös aranylabdás Messi – aki az oroszországi vb századik találatát jegyezte – legutóbb 662 perce szerzett gólt vb-n, akkor a 2014-es torna csoportkörében szintén Nigéria ellen volt eredményes.

A második felvonás nigériai egyenlítéssel kezdődött, az első félidőben is látványos hibákat vétő Mascherano hozott össze egy büntetőt az ellenfélnek. A folytatásban egy ideig kevés lehetőség adódott, a sok hibával tarkított játék a két tizenhatos között zajlott. A hajrára az argentin gárda beszorította ellenfelét, de helyzeteit sorra elpuskázta, miként az ígéretes kontrákat vezető nigériai csapat sem tudta gólra váltani lehetőségeit.

A végjátékban Rojo lett a főszereplő, aki előbb majdnem összehozott egy büntetőt az ellenfélnek – fejjel nem tudott felszabadítani, a labda a kezére esett, de a török játékvezető a videobírót követően sem látta szabálytalannak az esetet -, majd újra vezetéshez juttatta csapatát. Utóbbi találat továbbjutást ért, így nem esett meg az a csúfság a kétszeres vb-aranyérmes, legutóbb döntős argentin együttessel, hogy a csoportkört követően búcsúzzon. Erre legutóbb 2002-ben volt példa.

Borítókép: Az argentin Marcos Rojo berúgja csapata második gólját a nigériai Victor Moses (j) mellett a Nigéria – Argentína mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság D csoportjának harmadik fordulójában Szentpéterváron 2018. június 26-án. (MTI/EPA/Georgi Licovszki)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!