összetört álmok

2018.07.03. 11:44

Ketten is lemondták a mexikói válogatottságot

A Brazíliától elszenvedett világbajnoki nyolcaddöntős vereség után Rafael Márquez és Oribe Peralta is bejelentette, hogy nem lép többé pályára a válogatottban.

SAMARA, RUSSIA - JULY 02: Rafael Marquez (L) of Mexico in action against Neymar (R) of Brazil during the 2018 FIFA World Cup Russia Round of 16 match between Brazil and Mexico at the Samara Arena Stadium in Samara, Russia on July 02, 2018.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Fatih Aktas

„Nem ilyen befejezésről álmodtam, de ennyi volt” – mondta hétfőn este, a 2-0-s szamarai kudarcot követően a 39 éves Márquez, aki ötödször játszott vb-nyolcaddöntőben, ami rekord. Emellett az angol Stanley Matthews (39 év, 145 nap) 1954-es szereplése óta 39 évesen és 139 naposan ő volt a legidősebb mezőnyjátékos, aki egyenes kieséses szakaszban pályára lépett egy vb-n.

Márquez mellett, aki klubkarrierjét már a vb előtt befejezettnek nyilvánította, Peralta sem áll többé a mexikói csapat rendelkezésére. A 34 éves játékosnak Oroszországban már csak epizódszerep jutott, a 2012-es olimpia óta azonban nemzeti hős a hazájában, miután a brazilok elleni finálét ő döntötte el két góljával (2-1).

Borítókép: Rafael Marquez és Neymar a 2018-as FIFA-világbajnokságon Oroszországban

Forrás: AFP/Fatih Aktas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!