kezükben volt a győzelem

2018.07.03. 11:28

A japánok kapitánya le van sújtva

Nisino Akira nem a játékosokat okolja a vereségért, sokkal inkább úgy érzi, ő vesztette el az irányítást.

Akira Nishino, coach of Japan national team, is vexed at losing the match of the Round of 16 in FIFA World Cup Russia against Belgium at Rostov Arena in Rostov-on-Don, Russia on July 2, 2018. Japan was beaten by Belgium. ( The Yomiuri Shimbun )

Forrás: AFP PHOTO

A japán válogatott nagyon közel volt ahhoz, hogy története során először bejusson a legjobb nyolc közé a labdarúgó-világbajnokságon, de a 94. percben kapott góllal végül alulmaradt a belgákkal szemben. Szövetségi kapitányuk, Nisino Akira nem tudta palástolni csalódottságát, s bevallotta, hogy le van sújtva.

Az esélytelenebbnek tartott ázsiai csapat úgy kapott ki a hétfői nyolcaddöntőben, Rosztov-na-Donuban, hogy 2-0-s előnyt tékozolt el. Ez a harmadik alkalom, hogy Japán nem tudott továbblépni a 16 közül, de ilyen közel talán még soha nem állt a továbbjutáshoz. A játékosok közül többen térdre rogytak és sírtak a lefújást követően, az öltözőben pedig csak álldogáltak, s nem tudták, mitévők legyenek. „Mondtam nekik, hogy tusoljanak le” – árulta el a szövetségi kapitány.

A szakember felidézve a meccsen történteket úgy fogalmazott: nagyon jól kezdtek, és nem számított arra, hogy így végződik a csata.

„Vezettünk és a kezünkben volt a győzelem, nem vártam ilyen végeredményt. Szembesültünk a belga keret mélységével és Belgium erejével. Ezt éreztem a lefújáskor” – mondta keserűen Nisino Akira.

A gól nélküli első félidőt követően a világranglistán 61. japán együttes az 52. percre 2-0-s előnybe került, de a FIFA rangsorában harmadik belgák a második játékrész közepén öt perc alatt egyenlítettek, a 94. percben pedig egy kontra végén a győzelmet érő találatot is megszerezték.

„A mérkőzésen úgy éreztem, nincs különbség a két csapat között. A játékosaim az egész torna alatt nagyon pozitívak voltak, sokkal inkább, mint korábban. Még egy olyan gárda ellen is, mint Belgium. De mégis volt különbség” – fogalmazott a szakvezető, elárulva azt is: egyelőre nem tudja, hibázott-e a hétfői találkozón, kezében tartotta-e az irányítást.

„Két góllal vezettünk, és mégis kikaptunk. Nem a játékosokon múlott. Talán én vesztettem el az irányítást. Amikor Belgium belőtte a harmadik gólját, magamat okoltam, és megkérdőjeleztem a taktikámat” – tette hozzá.

A 22 mérkőzés óta veretlen Belgium a pénteki negyeddöntőben az ötszörös vb-aranyérmes Brazíliával találkozik Kazanyban.

Borítókép: Akira Nishino, a japán válogatott edzője a Belgium elleni vereség után

Forrás: AFP/Masanori Inagaki

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!