fórum

2018.03.13. 19:44

Vona Gábor: az a tét, kivándorlóország marad-e hazánk

Többek között Békésen, Orosházán és Békéscsabán tartott fórumot kedden Vona Gábor, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje. Leszögezte: nem bontanák le a déli határon felállított kerítést, sőt önálló határőrséggel erősítenék meg a védelmét. Orosházán két fejkendős ember is megjelent a fórumon, Békésen egy müezzin hangját utánzó órát kapott Vona Gábor.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje hangsúlyozta: nem fogadnak el semmilyen kvótát. Szerinte nem az a választás tétje, bevándorlóország lesz-e hazánk, hanem az, hogy kivándorlóország marad-e, lesz-e továbbra is. Beszélt arról, bérlakásprogramot indítanának, segítenék a gyermekvállalást.

Vona Gábor Békéscsabán Fotó: Lehoczky Péter

Igazságos, rugalmas nyugdíjrendszert szeretne, és azt, hogy a nők mellett a férfiak is elmehessenek 40 év munka után nyugdíjba. Ígérte a bérek felzárkóztatását, mint mondta, ha van munka és tisztességes bér, van minden. Hangsúlyozta, valódi munkahelyek kellenek, gyárakat kell építeni. Úgy véli, Magyarországnak élelmiszeripari nagyhatalomnak kell lennie.

– Az egészségügy, az oktatás nem bal- és jobboldali kérdés, hanem szakpolitikai – magyarázta. Szólt arról is, hogy korrupcióellenes ügyészséget állítanának fel, szerinte a mentelmi jogot el kell törölni, vagyonosodási vizsgálatnak kell alávetni a politikusokat.

Orosházán rendőrök igazoltatták a csadoros embereket MTI Fotó: Rosta Tibor

Müezzin hangja, csador és iszlám

Békésen egy nő egy órát tett Vona Gábor elé, amely egy müezzin hangját utánozta, egy férfi az iszlámról való kapcsolatáról kérdezte. Vona azt mondta: azt szeretné, ha Európában ugyanúgy őriznénk keresztény értékeinket, ahogy ezt teszik az iszlám országokban saját tradícióikkal. Orosházán két ember jelent meg fejkendőben, csadorra hasonlító öltözékben, a rendőrök igazoltatták őket. Csabán két férfi egy plakátot tartott a FEK bejáratánál: „nekünk a kereszténység az utolsó esélyünk, nektek az iszlám„

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!