"grande capitano"

2018.03.08. 13:08

Több ezer ember búcsúztatta Astorit

Több ezer ember gyűlt össze csütörtökön a vasárnap elhunyt Davide Astori labdarúgó temetésén Firenzében.

Firenze, 2018. március 8. Gyászoló tömeg Davide Astorinak, a Fiorentina labdarúgócsapat kapitányának a temetésén Firenzében 2018. március 8-án. Astorit 2018. március 4-ére virradóra holtan találták szállodai szobájában, a 31 éves labdarúgó halálának oka hirtelen szívmegállás volt. (MTI/EPA/Maurizio Degl' Innocenti)

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Maurizio Degl' Innocenti

A Fiorentina egykori csapatkapitányától a Santa Croce templomban vettek végső búcsút, és sokan már reggel hétkor, három órával a szertartás kezdete előtt a bazilika előtti téren gyülekeztek.

A 31 éves korában elhunyt játékos testét szállító kocsit hatalmas taps fogadta, míg többen „grande capitano” (nagyszerű kapitány) felkiáltásokkal fejezték ki együttérzésüket.

Nem sokkal később

a térre néhány perces néma csönd borult a tisztelgés jeléül, ekkor sok szurkoló Fiorentina sálakat és zászlókat emelt a magasba.

Gyászolók Davide Astorinak, a Fiorentina labdarúgócsapat kapitányának temetésén Firenzében 2018. március 8-án.
Forrás: MTI / AP | Fotós: Alessandra Tarantino

Amikor a firenzei együttes játékosai a középpályás Milan Badelj vezetésével megérkeztek elbúcsúzni kapitányuktól, ismét tapsolt az összegyűlt tömeg.

Rengeteg korábbi csapattárs, válogatottbeli barát megjelent a temetésen: Giuseppe Rossi, Borja Valero, Francesco Totti, a korábbi szövetségi kapitány Gian Piero Ventura, vagy éppen a szerdán még Londonban Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt játszott Giorgio Chiellini, Gianluigi Buffon és Massimiliano Allegri is.

Gianluigi Buffon, az olasz labdarúgó-válogatott és az elsõ osztályban szereplõ Juventus kapusa érkezik Davide Astorinak, a Fiorentina labdarúgócsapat kapitányának a temetésére Firenzében 2018. március 8-án.
Forrás: MTI / AP | Fotós: Alessandra Tarantino

Több ezer Fiorentina-szimpatizáns gyűlt össze a csapat stadionjánál is, ahol elhaladt a temetési menet.

Davide Astori vasárnap hajnalban kapott végzetes szívrohamot a klub udinei szálláshelyén. A keret fél tízkor találkozott reggelinél, és mivel Astori nem jelent meg a hotel éttermében, felmentek hozzá, s holtan találták a szobájában a 14-szeres olasz válogatott hátvédet.

A tragédia miatt nemcsak a Fiorentina vasárnapi Udinese elleni bajnokija maradt el, hanem a 27. forduló másik hat vasárnapi összecsapását is elhalasztották, illetve a másodosztály találkozóit sem rendezték meg.

Astori 13-as mezét korábbi klubjai közül a Fiorentina mellett a Cagliari is visszavonultatja.

Borítókép: Gyászoló tömeg Davide Astorinak, a Fiorentina labdarúgócsapat kapitányának a temetésén Firenzében 2018. március 8-án.

MTI / EPA / Maurizio Degl' Innocenti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában