árverés

2018.06.08. 15:19

Sissi napernyőjére indul a licit Bécsben

A máig legendás császárné, Magyarország és Csehország királynéja, Ferenc József felesége körül igazi mítosz alakult ki, életéről filmek készültek, saját korában és az utókorban is hatalmas népszerűségnek örvend.

Európa és a világ egyik legnagyobb aukciósháza, a bécsi Dorotheum június 18-án császári emléktárgyakból rendez aukciót. Ferenc József és Sissi használati tárgyai is kalapács alá kerülnek – írja a legfrissebb Borsonline.

A császárné fekete selyem napernyője, ami már mint a magyar királynénak készült. Fekete selyemhímzéssel, virág motívumokkal díszítették, a fogantyúja elefántcsont „E” monogrammal Fotó: Borsonline

Amit Diana walesi hercegnő a britek szemében megtestesít, ugyanazt jelenti a magyar történelemben Sissi. A máig legendás császárné, Magyarország és Csehország királynéja, Ferenc József felesége körül igazi mítosz alakult ki, életéről filmek készültek, saját korában és az utókorban is hatalmas népszerűségnek örvend.

Sissi egy pár fekete selyemből készült, gyöngyökkel díszített cipője Fotó: Borsonline

Az uralkodó pár árverésre bocsátott tárgyai közül a legmagasabb kikiáltási árral a lábbelik indulnak, de ha valaki nem sajnálja rá a pénzt, akár a császár szivarját is elfüstölheti. Igaz, ez egy igazi úri mulatság lenne.

Ferenc József császári címerével díszített szivaros dobozaiból kettő is kalapács alá kerül Fotó: Borsonline

 

Borítókép: Erzsébet királyné magyar koronázási öltözékében (Emil Rabending felvétele, 1867) Wikipedia

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!