90 évesen

2018.01.23. 20:30

Rajzfilmfigura kapott csillagot a Hírességek sétányán

Végre Minnie egér fáradságos munkáját is elismerték.

Singer Katy Perry poses with Minnie Mouse, who was honored with the 2,627th star on the Hollywood Walk of Fame, on January 22,2018 in Hollywood, California. / AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN

A népszerű Disney-rajzfilmfigura, Minnie egér kapott csillagot hétfőn a hollywoodi Hírességek sétányán.

Mickie egér párja idén ünnepli 90. születésnapját: a bájos rajzfilmfigura Walt Disney Willie gőzhajó című 1928-as fekete-fehér filmjében jelent meg először és azóta több mint 70 filmben szerepelt.

„Ahogy az Hollywoodban lenni szokott, Minnie is megannyi emlékezetes alakítást nyújtott, mégis Mickie aratta le a babérokat”

- jegyezte meg a hétfői ceremónián Bob Iger, a Disney vezetője, hozzátéve, hogy a szórakoztatóiparban eltöltött kilencven év után, igazán itt az ideje, hogy az egérlány is megkapja az őt megillető elismerést.

1978-ban Mickey egér volt az első rajzfilmsztár, amelynek csillagot szenteltek a Hírességek sétányán. Azóta Tapsi Hapsi, Csingiling, Donald kacsa, Hófehérke és Snoopy nevét is megörökíti csillag.

A Minnie-nek szentelt 2627. csillag leleplezésén Mickie egér, valamint a stílszerűen talpig pöttyökbe öltözött Katy Perry amerikai énekesnő és Heidi Klum német modell is részt vett.

A divatikonként és a pop kultúra megkerülhetetlen alakjaként ünnepelt karakter – egy jelmezbe bújt színésznő révén – „személyesen” is jelen volt a leleplezésen.

A Hírességek sétányán több mint ötven éve gyűlnek a szórakoztatóipar nagyságainak csillagai. A színházi, a filmes, a televíziós, a rádiós és a zenei világ hírességei közül évente mintegy kéttucatnyi újabb személy kap csillagot.

Borítókép: FREDERIC J. BROWN / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!