Sztárvilág

2009.09.11. 12:58

Miért hagyta ott Amerikát Kovács Lázár?

Búcsút intett Amerikának a sztárszakács. Kovács Lázár egy év után felpakolta kis családját és visszaköltözött Budapestre. Vajon miért hagyta ott a lehetőségek hazáját?

Kiskegyed Online

[caption id="" align="alignleft" width="380"] Lázár és családja is örül az újra érzett otthoni ízeknek.
[/caption]Négy évre tervezte washingtoni tartózkodását Kovács Lázár, mégis idő előtt haza utazott családjával. Ami azért is meglepő, mert a hírek szerint még maradhatott volna. „Sokan kérdezik, hogy miért nem maradtunk kint Amerikában örökre. Nos azért nem, mert nyár elején váratlanul a nagykövetet, Somogyi Ferencet visszahívták, így a vele és felesége, Andrea asszonnyal közösen kidolgozott „gasztropolitikát” nem biztos, hogy folytatni tudtam volna. Somogyi úrral nagyon jól tudtunk együtt dolgozni, már itthon beleszeretett a főztömbe. De más ok is volt. Ha maradunk, az hosszú távon a családi és baráti szálak megszakítását jelentette volna. Ráadásul már egy év alatt is sikerült azokat az elképzeléseket, terveket megvalósítani és véghezvinni, amiért ezt a munkát elvállaltam.”

Szerepelt az amerikai tévében

„Büszke vagyok arra, amit elértem kint. Részt vettem a New York-i és Washingtoni Magyar Kulturális Évad gasztronómiai megtervezésében, meg tudtam ismertetni magam a washingtoni politikai elit és szakértő vendég közönséggel. Kapcsolatokat építettem: éttermekkel, séfekkel, emellett továbbképzéseken való részvétellel mélyítettem a szakmai tudásomat is. Meg tudtam mutatni magam a Chanel 9 és a Fox 5 csatorna gasztronómiai adásaiban, valamint a Washington Post is elismerően cikkezett a vacsoraestjeimről.A kicsik a magyar nyelvet népszerűsítették

Lázár nagy örömére a család beilleszkedése könnyebben ment, mint várta. A gyerekek az elején, kicsit meg voltak szeppenve, hiszen az oviban nem értették, hogy mit mondanak nekik a többiek. Bár Lázárék figyeltek arra, hogy a srácok elkezdjék megismerni az angol nyelvet, az oviban mégis inkább az amerikai gyerekek kezdtek el magyarul megtanulni. A sztárszakács felesége a francia mellett, kiválóan beszél angolul is, így az elején leginkább őrá hagyatkoztak, a fiúk pedig főleg „activityztek”, vagyis kézzel, lábbal próbáltuk megértetni magunkat. Aztán, szépen, fokozatosan belerázódtunk, és a végére már egész komoly angol mondatokat tudtak összerakni.

Szép volt, jó volt, elég volt

A fiúk szerettek kint lenni, imádták az utazásokat. Washingtonon kívül, sok amerikai városba eljutottunk, de az egyszerű hétköznapokon erős honvágyuk volt, hiányoztak a nagyszülők, kis barátok, így nagyon örültek, amikor megtudták, hogy hazajönnek. Annak érdekébe, hogy ne felejtsék el a nyelvet, itthon angol nyelvű oviba járnak szeptembertől. „Nagyon jó újra itthon lenni, ismét napi kapcsolatot ápolni a tágabb családdal, barátokkal, személyesen beszélgetni. Újra az igazi, magyar ízeket kóstolni, és kolbászt enni. Az időeltolódást már kihevertük, de mivel itthon is új életet kezdünk, sok minden most van kialakulóban, így a hétköznapok még nem rutinszerűen zajlanak. A régi otthonunkba költöztünk vissza, amit anno közös ötletek alapján, a feleségemmel újítottunk fel.”

A sztárszakács egyébként nem intett örök búcsút Amerikának, ahol már teljesen otthon érzi magát. Októberben pár napot Atlantában tölt, külföldi séfek számára népszerűsítve a magyar gasztronómiát.

Terefere

Ajánljuk még:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!