Sztárvilág

2009.09.19. 07:00

David Beckham, a tüzes szerető

A legelismertebb futballista, családapa, divatikon és nem mellesleg tüzes szerető. Sztársportoló, akikért ölre mennek a játékos-ügynökök. Karrierje mesébe illő, hiszen felmenői csak a futball szeretetét tudták átadni neki. A többi már jött magától.

BAMA

David Beckham Észak-Londonban, Leytonstone-ban született. Szülei kétkezi munkások voltak, akik focizásra nem, csupán a futball szeretetére tudták megtanítani fiúkat.  Azt azonban álmaikban sem gondolták, hogy őrült focirajongásuknak köszönhetően egyszer majd gyermeküknek szorítanak a lelátóról. Mint ahogy azt sem, hogy fiúk valaha a világ egyik legismertebb és legjobban fizetett focistája lesz…

A sportoló

David alig volt négyéves, amikor először kivitték egy Manchester meccsre. A kisfiút olyannyira magával ragadta a meccs minden pillanata, hogy nyomban eldöntötte: futballista lesz. Határozott volt és eltökélt, szülei pedig örültek fiúk ambíciójának és beíratták az egyik manchesteri futballiskolába. Az edző nem hitt a szemének: Beckham úgy csűrte-csavarta a labdát, mint a profik. Hamar a rangos Manchester United kabalája lett. Igaz, utána több csapatot is megjárt, míg végül – 14 évesen - a Manchester United utánpótláscsapatába került. Szerződést 16 évesen kötött vele az álomcsapat.

Az itt töltött ideje alatt a United hatszor nyerte meg a Premier League-et, kétszer az FA kupát és egyszer az UEFA Bajnokok Ligáját, 1999-ben. Ezután folyamatosan versenyeztek a kegyeiért a klubok, pazarabbnál pazarabb szerződésekkel csábítva a futballsztárt. Beckham elgyengült, és 2003-ban elhagyta a Manchestert a Real Madrid kedvéért. Az itt eltöltött négy szezonja alatt Beckham lett az első brit futballista, aki elérte a 100 UEFA Bajnokok Ligája szereplést. Utolsó madridi szezonjában: 2007. június 17-én a Real Madrid megnyerte a spanyol bajnokságot. Ez az egyetlen, Madriddal elnyert trófeája. Már 2007. januárjában bejelentették a Real Madridtól történő eligazolását, hogy aláírhassa 5 évre szóló szerződését a Major League Soccerben szereplő Los Angeles Galaxy csapatával. Ezzel pedig az világ egyik legjobban fizetett focistájává vált.

A családapa

David 1997 derekán, stílusosan egy focimeccs kellős közepén pillantotta meg Victoria Adams-et. Egy szempillantás alatt szerelem volt és egy évre rá meg is kérte az énekesnő kezét. A Luttrellstown kastélyban, Írországban esküdtek meg, 1999. július 4-én. A gyűrűhordózó első gyermekük, az akkor négy hónapos Brooklyn Joseph Beckham volt. Innentől kezdve a sztárpárnak háromévente született gyermeke: Romeo James Beckham 2002. szeptember elsején  és Cruz David Beckham 2005. február 20.-án.

A divatikon

Beckham önmaga megvalósítására is egyre nagyobb figyelmet fordított. A 7-es mezszámot viselő sztár legendás hajviseletét milliók kezdték el utánozni. Japánban egyenesen tömeghisztéria alakult ki a fodrászatokban: egyszerre akarták a fiatal srácok a Beckam-frizurát. Persze nem csak hajban, öltözködésben is aratott. A divattervezők hamar felismerték a futballistában rejlő (pénzügyi) lehetőségeket, és a reklámiparba is bevezették. Nem egyszer csodálhattuk már meg férfiasságát Armani-alsókban, de parfüm, öltöny, kóla és toll reklámban is szerepet vállalt már. Mára ez az őrület odáig fajult, hogy szállóige is született a Beckham-jelenségből: "a Beckham arc bármit elad, amit magára ken, felvesz.... vagy a szájába töm".

További érdekességek a futballsztárról:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!