Élsportolók figyelem!

2017.12.21. 07:28

Sportolói ösztöndíjprogramot indít a Budapesti Gazdasági Egyetem

Az egészségmegőrző és sportolói ösztöndíjprogramot a hallgatói sporttevékenység népszerűsítésére és az élsportolók felsőfokú képzésének előmozdítására az UVSE Vízilabda Sportegyesülettel közösen indítja a felsőoktatási intézmény.

Az együttműködés első fázisában a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) három élsportolónak biztosít ösztöndíjat az egyetemi képzés teljes időszakára.

Az UVSE lehetővé teszi, hogy a hallgatói jogviszonnyal rendelkező sportolói elindulhassanak az Egyetemi Vízilabda Bajnokságon, valamint vállalja, hogy BGE-UVSE néven egyetemi csapatot indít a Budapesti Vízilabda Szövetség (BVLSZ) senior férfi bajnokságában.

Az első ösztöndíjasok 2018 szeptemberében kezdhetik meg tanulmányaikat a Budapesti Gazdasági Egyetemen, a közös sportolói-hallgatói csapat pedig várhatóan a 2018/2019-es szezonban mutatkozik be.

A Budapesti Gazdasági Egyetemnek mintegy 16 000 hallgatója van a gazdálkodástudomány területén Budapesten és Zalaegerszegen. Oktatási portfóliójuk lefedi a gazdaságtudomány szinte valamennyi szakterületét.

Az UVSE Vízilabda Sportegyesület 2008 decemberében alakult, az UTE Vízilabda Utánpótlás Szakosztály működéséért felelős személyek, edzők, támogatók és szülők részvételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában