labdarúgás – Magyar Kupa

2019.12.04. 15:10

Nem érheti szemrehányás a jól küzdő szarvasiakat

Az eredmény és az akarás a házigazdákat dicséri, hiszen a zalaiak próbálkozásainak zömét sikerült hatástalanítaniuk.

G. P.

Fotó: Babák Zoltán

Szarvasi FC–Zalaegerszegi TE FC 0–2 (0–2)

Magyar Kupa-mérkőzés a 16 közé jutásért. Szarvas, 1000 néző. V.: Nazsa (Bornemissza, Garai). Szarvas: Krnács – Medvegy, Bakró, Bozsó, Szikora (Sindel, 67.), Vozár (Polonszki, 76.) – Styecz, Kriska (Klimaj, 76.), Zima, Furár – Farkas J. Edző: ifj. Somogyi János. Zalaegerszeg: Szemerédi – Devecseri, Golodjuk, Szépe – Sebestyén, Grumics (Hegedűs, 83.), Kiss M., Gergényi – Hudák, Ikoba, Barczi (Babati, 46.). Vezetőedző: Dobos Barnabás. G.: Szépe a 15., Ikoba a 42. percben. Sárga lap: Medvegy a 66., Bozsó a 74. percben.

15. perc: Bal oldali szöglet után Szépe csúsztatott, a labda a gólvonalon pattanva hullott a kapuba, 0–1.

43. perc: Élesen belőtt labda után nagy kavarodás támadt a szarvasi kapu előtt, végül Ikoba közelről a hálóba pofozta a labdát, 0–2.

A vendégcsapat kezdte a játékot, rögtön beszorította a hazaiakat a kapuja elé. A higanymozgású Ikoba és Grumics nagy zűrzavart okoztak a kapu előtt, a 15. percben ez már góllá érett. A Szarvas nagyon megilletődötten kezdte a játékot, csak a 30. perc táján jött át először az ellenfél térfelére. Az utolsó negyedórában viszont némiképp váratlanul beszorult a ZTE, azonban a szarvasiak próbálkozásait magabiztosan verte vissza.

A szünetben rendezték soraikat a szarvasiak, és úgy tűnt, hogy kiegyenlítettebb lesz a játék. A második félidőben inkább a küzdelem dominált, mintsem a játék szépsége, persze ettől még akadtak tetszetős megoldások. A lelkesen futballozó szarvasiak jól védték le a saját térfelüket és többször eljutottak a vendégek kapujáig. Nagy helyzetet azonban a vendégek dolgoztak ki, melynek végén a 70. percben az egyébként szarvasi származású Hudák Martin kapufát találta telibe. A 70. perctől egymás jöttek a zalai helyzetek, de Krnács kapus a helyén volt. Kialakult egy párharc ő és Ikoba között, amit a hazaiak hálőre nyert meg, így rászolgált a mezőny legjobbja kitüntető címre. A 84. percben Furár éles lövését a kapusnak kellett nagy bravúrral kiütnie. A nézők nem unatkozhattak, hiszen mozgalmasan alakult a hajrá is, de újabb gólt már nem láthattak.

Az eredmény és az akarás a házigazdákat dicséri, hiszen a zalaiak próbálkozásainak zömét sikerült hatástalanítaniuk.

Jó: Krnács (a mezőny legjobbja), Furár, Szikora, Bozsó, ill. Szépe, Kiss M.

Ifj. Somogyi János: – Elégedett vagyok a csapat játékával és a mérkőzéshez való hozzáállással. A lehetőségeinkhez képest a kupasorozatból kihoztuk a maximumot. Remélem, hogy az Amatőr Kupa döntőjében sikeresen fogunk szerepelni! Gratulálok a Zalaegerszegnek! Dobos Barnabás: – Küzdelmes mérkőzésen hoztuk a kötelezőt a szimpatikus hazaiak ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában