Birkózó-vb

2017.08.21. 20:20

Három bronz a nyitónapon

Kiss Balázs, Korpási Bálint és Lőrincz Tamás egyaránt bronzérmet nyert kötöttfogásúban. Kiss a 98 kilogrammos kategóriájában, Korpási a 71 míg Lőrincz Tamás 75 kilósok között szerezte meg a harmadik helyet a párizsi birkózó-világbajnoksáon hétfőn.

Az első aranyat Kiss Balázs a BVSC 34 éves versenyzője szerezte, aki a helyosztón az ukrán Dimitrij Timcsenkóval találkozott és nagy csatában 3-1-re legyőzött.

Kiss karrierje harmadik világbajnoki érmét szerezte 2009-es diadala és 2013-as harmadik helye után, egyúttal a francia fővárosban a magyar küldöttség első dobogósa lett.

A második aranyérmet Korpási Bálint érdemelte ki. A 30 éves sportoló kevéssel Kiss Balázs (98 kg) bronzérmét követően lépett szőnyegre, a helyosztón pedig nagy csatában 2-1-re verte az orosz Adam Kurakot.

A BVSC versenyzőjének tavalyi, budapesti aranya után ez a második vb-érme, míg a francia fővárosban ez volt a magyar küldöttség második dobogós helyezése.

Harmadik magyarként Lőrincz Tamás is bronzérmet szerzett, ugyanis legyőzte török riválisát a harmadik helyért rendezett összecsapáson.

A háromszoros Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes magyar kötöttfogású Fatih Cengizzel mérkőzött meg a dobogóért, és összességében magabiztos teljesítménnyel nyert 2-1-re.

Lőrincz Tamás, aki a riói olimpia után lépett fel a 75 kilósok közé, karrierje során másodszor szerzett világbajnoki érmet: a 2014-es vb-n 66 kilogrammban végzett harmadik helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!