Canberrai tenisztorna

2018.01.13. 12:35

Fucsovics kikapott a döntőben

Fucsovics Márton az olasz Andreas Seppi vel szemben maradt alul a 75 ezer dollár összdíjazású keménypályás challenger-tenisztorna szombati döntőjében.

Bázel, 2017. október 27. Fucsovics Márton a horvát Marin Cilic elleni mérkőzésen a bázeli keménypályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében 2017. október 27-én. (MTI/EPA/Alexandra Wey)

Fotó: Alexandra Wey

A világranglistán 85. magyar játékos Facebook-oldala szerint karrierje ötödik challenger-trófeájáért szállt harcba a 87. helyen álló riválisával. Seppi 4:1-re elhúzott, de a 25 éves Fucsovics kiegyenlített, 5:5-nél további öt bréklabdát harcolt ki, amelyek közül az utolsót értékesítette, utána pedig kiszerválta a szettet.

A folytatásban 4:3-nál Seppi brékelt, de 5:3-nál nem tett pontot a játszma végére, a magyar viszont 5:4-nél nem tudott a szettben maradni, így ellenfele egyenlített.

A döntő szettben 4:3-nál a 33 esztendős olasz került lépéselőnybe, majd nem sokkal később értékesítette az első meccslabdáját.

„Nagy meccs volt, kemény küzdelem, de ma nem én jöttem ki győztesen. Nagyon jó hetet zártam, bizakodó vagyok az Open kapcsán, miután továbbra is érzem a játékot. Már utazunk is tovább, úgy tűnik, hogy két napom lesz akklimatizálódni és megszokni a melbourne-i pályát”

- nyilatkozta a magyar teniszező. .

Fucsovics minden bizonnyal top 80-as játékosként kezdi jövő héten a melbourne-i Australian Opent, ahol karrierje első főtáblás meccsén a moldovai Radu Albottal (88.) találkozik.

Andreas Seppi (olasz, 7.)-Fucsovics Márton (6.) 5:7, 6:4, 6:3

Borítófotó: Fucsovics Márton a horvát Marin Cilic elleni mérkőzésen a bázeli keménypályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében 2017. október 27-én. (MTI/EPA/Alexandra Wey)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!