zaklatás

2018.01.24. 20:04

Csaknem a legsúlyosabb büntetést kapta az amerikai tornászok orvosa

Nem kerülhet ki élve a börtönből dr. Lawrence G. Nassar, aki közel 160 tinédzsert és fiatal nőt molesztált.

Former Michigan State University and USA Gymnastics doctor Larry Nassar stands during the sentencing phase in Ingham County Circuit Court on January 24, 2018 in Lansing, Michigan. Disgraced former USA Gymnastics doctor Larry Nassar was sentenced to 40 to 175 years in prison on Wednesday for sexually abusing scores of young girls under the guise of medical treatment. "I've just signed your death warrant," Judge Rosemarie Aquilina said as she handed down the sentence after a week of gut-wrenching testimony by over 150 of Nassar's victims. / AFP PHOTO / JEFF KOWALSKY

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Jeff Kowalsky

A szerdai ítélethirdetésnél kiderült, hogy az 54 esztendős Nassart 40 és 175 év közötti börtönbüntetésre ítélték a szexuális zaklatási ügyben, míg korábban 60 évet kapott gyermekpornó-fényképek birtoklásáért.

Az ellene vallók között olyan ismert élsportolók is voltak, mint például Aly Raisman háromszoros olimpiai bajnok, McKayla Maroney olimpiai és háromszoros világbajnok, aki tavaly decemberben pert is indított a tornaszövetség és az amerikai olimpiai bizottság (USOC) ellen is, mert – mint fogalmazott – éveken keresztül eltussolták, hogy Nassar szexuálisan zaklatta őt. A múlt héten Simone Biles négyszeres olimpiai és tízszeres bajnok a Twitter-oldalán szintén arról számolt be, hogy ő is Nassar áldozata volt.

Nassart tavaly decemberben gyermekpornó-fényképek birtoklása miatt 60 évig tartó börtönbüntetésre ítélték, a büntetés letöltését januárban megkezdte. A szexuális visszaélések ügyében Nassar novemberben elismerte a többrendbeli szexuális zaklatást, és bocsánatot kért áldozataitól.

A botrány miatt a héten lemondott az Egyesült Államok Torna Szövetségének több vezetője is: Paul Parilla, a szövetség igazgatótanácsának elnöke, Jay Binder alelnök és Bitsy Kelley kincstárnok is.

Borítókép: AFP PHOTO / Jeff Kowalsky

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!