súlyemelés

2021.07.22. 07:22

A Fekécs fivérek arattak Tamásiban

A Tolna megyei Tamásiban rendezték meg a hétvégén a súlyemelő utánpótlás országos bajnokságot. A kétnapos viadalon szombaton a serdülők (15 éves korig), vasárnap az ifjúságiak (17 éves korig) versenyeztek. A rangos megmérettetésen a Békési TE három, a Súlyemelő és Szabadidő Sport Egyesület öt sportolója vett részt, akik érmekkel tértek haza.

Verasztó Lajos

A békési Fekécs Szilárd három új országos csúcsot állított fel

Szombaton a serdülőknél a békésiek közül Fekécs Noel volt érdekelt, aki a 45 kg-osok között élete első bajnokságán összetettben új egyéni csúccsal, 88 kg-mal aranyérmet nyert. Szakításban 35 kg-ig jutott, míg lökésben 53 kg-mal zárt. Klubtársa, Fekécs Gergő a 61 kg-os súlycsoportban egyéni csúcsokkal lett országos bajnok. Szakításban 73 kg-ot teljesített, lökésben 97 kg-ig jutott, így összetettben 170 kg-mal nyert aranyérmet.

Versenyen kívül indult még Nagy Zsolt a 73 kg-os súlycsoportban, akinek az utánpótlás-Eb-csapat felmérése miatt kellett bemutatnia a tudását. Összetettben 220 kg-ig jutott (szakítás: 100 kg, lökés: 120 kg). Mostani eredményével megerősítette az Ebcsapatba kerülését.

A békéscsabai serdülők közül Garamvölgyi Kasszandra a 49 kg-osok mezőnyében aranyérmet szerzett. Bökfi János edző tanítványa az augusztusi serdülő-Eb-re utazó magyar csapat tagjaként magabiztosan már a kezdőfogásaival nyerte a bajnoki címet, pedig nem is a saját súlycsoportjában versenyzett. Neki az Eb-n a 45 kg-osok között kell majd bizonyítania. Most kapott 1,5 kg testsúlykedvezményt, amit ki is használt, és egy szép egyéni csúccsal fejezte be a versenyt, 116 kg-mal győzött. Szakításban 50 kg-ig jutott, míg lökésben 66 kg-mal zárta­ a versenyt. Amennyiben az elkövetkező öt hétben tud még pár kilót fejlődni, akkor nagyon szép helyezéssel térhet majd haza a kontinensviadalról­.

A békési Fekécs Szilárd három új országos csúcsot állított fel

Klubtársa, Mórocz Noémi a +76 kg-os súlycsoportban kitűnő versenyzéssel öt jó gyakorlattal, egyéni csúccsal megnyerte az aranyérmet. Szakításban 50 kg-ot teljesített, lökésben 64 kg-ig jutott, így összetettben 114 kg-mal lett országos bajnok.

Vasárnap az ifjúságiak versenyeztek. A békéscsabai Garamvölgyi Agamemnon a 67 kg-osok között egyéni csúccsal, szoros versenyben győzött, az összetettben elért 175 kg-os eredményével.

Szakításban 78 kg-ig jutott, míg lökésben 97 kg-os teljesítményt ért el.

A békési Fekécs Szilárd, aki a 81 kg-os súlycsoportban versenyzett, kimagaslott a mezőnyből. Három új országos csúcsot teljesített, szakításban, lökésben és összetettben is megjavította a maga által tartott korábbi csúcsokat. Balog János edző tanítványa az Európa-bajnokságra készül, amelyen a 17 évesek között szeretne az első hatba kerülni súlycsoportjában.

Tamásiban 292 kg-mal nyerte az összetett versenyt. Szakításban 131 kg-ig jutott, míg lökésben 161 kg-os eredményt ért el.

Fekécs Szilárd természetesen nemcsak a súlycsoportja legjobbja lett, hanem megnyerte az ifjúságiak abszolút versenyét is.

Az ifjúsági lányoknál két ezüstérmet nyertek Bökfi János tanítványai. Gurszki Fruzsina a 71 kg-osok mezőnyében összetettben 121 kg-mal lett második. Szakításban 53 kg-mal zárt a fiatal békéscsabai lány, míg lökésben 68 kg-ig jutott.

Petri Regina a 76 kg-os súlycsoportban szerezte meg a második helyet 109 kg-os összetett eredménnyel. Szakításban 47 kg-ig jutott, míg lökésben 62 kg-ot teljesített. Mindkét békéscsabai súlyemelő öt jó gyakorlatot mutatott be a viadalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!