Sport

2007.10.07. 18:38

Kézilabda: Komlói BSK—Erste-Békési FKC 28—30

Végig szoros mérkőzésen győzni tudott a Békési FKC a Komló ellen. Úgy tűnt, hogy a végén a komlóiak örülhetnek, de a hajrában a vendégcsapat három lerohanásgólt is szerzett.

BEOL

Komlói BSK—Erste-Békési FKC 28—30 (16—17)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, Komló, 800 néző.
V.: Dobrovits, Tájok.

Komló: Pókos — Oszlár, KILVINGER 9, Szappanos 3, Molnár 1, CIFRA 9, Péter Szabó 2. Cs.: Mészáros Cs. (kapus), Csorba 2, Kaplonyi, Kékesi, Horváth R. 2, Szabó T. Edző: Farkas József. Békés: Árdeleán — DJURICIN 6, Oláh 3, Himer 5, KOCSIS 8, Pavlovics 5, KOPCSÁK 2. Cs.: NAGY L. (kapus), Jurko, Raffai, Szatmári, Nagy Cs., Trivkovics 1, Gamrat. Edző: Bakó Botond.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 4/4.

Az eredmény alakulása: 5. p.: 1—3, 10. p.: 5—6, 20. p.: 9—12, 35. p.: 19—19, 41. p.: 23—21, 50. p.: 26—24, 52. p.: 28—25, 59. p.: 28—29.

Védekezésben hatosfallal kezdett a Békés és ez a formula a mérkőzés első szakaszában jól is működött. A kapuban Árdeleán Péter nagyon elkapta a fonalat, csapata negyedóra játék után már két-három góllal vezetett. Ekkor azonban a játékvezetők kicsit talán túl szigorúan piros lappal kiállították Trivkovicsot, s ez — főként védekezésben — érzékeny veszteséget jelentett a viharsarkiaknak. Ennek ellenére Bakó Botond csapata a szünetig őrizte minimális előnyét.
Szünet után Cifra okozott kellemetlen perceket a békési kapu előtt, az átlövő tarthatatlannak bizonyult, együttese pedig átvette a vezetést. Védekezésben hatosfalról 3—2—1-re álltak át Kocsisék, ezzel hátul hatékonyabbá is váltak, de támadásban gyakorta csúsztak be hibák. Nagyon hiányoztak Oláh és Pavlovics átlövés góljai. Úgy tűnt, hogy a végén a komlóiak örülhetnek, de a hajrában a vendégcsapat három lerohanásgólt is szerzett, amely átvette a vezetést. A kapusok jól védtek, a vendégcsapat tagjai idegekkel is jobban bírták a végjátékot és teljesen megérdemelten rabolták el a két bajnoki pontot.

Bakó Botond: — Az történt, amire számítottam, óriási küzdelem folyt a pályán. Sok fordulat volt a mérkőzésen. Ez a két pont ékszer lehet a továbbiakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!