Sport

2007.08.28. 19:30

Kézilabda: az új szakvezető, Mátéfi Eszter előrelépést vár

Hétvégén megkezdődik a női kézilabda NB I-es bajnokság, amelyben tizenkét csapat szerepel. A szezon végén két együttes búcsúzik a legmagasabb osztálytól, amelyben eltörölték a rájátszást.

V. L.

A jórészt fiatalokból álló Békéscsabai Előre NKSE csapata az előző szezonban a tizedik helyen végzett. A nyár folyamán új vezetőedző, Mátéfi Eszter érkezett a csapathoz, aki a Hódmezővásárhelyre távozott Rapatyi Tamást váltotta a kispadon. A lila-fehér együttes felkészüléséről, a tervekről, a változásokról Mátéfi Eszterrel beszélgettünk.

— Hogyan sikerült az együttes felkészülése?
— Amikor átvettem a nyáron a csapatot, felmérést készítettem a lányokról. Az eddig eltervezett munka jelentős részét elvégeztük, csak néhány játékosunk sérülése nehezítette a felkészülést. Sajnos Zsuzsa Vivien néhány hete bekövetkezett sérülése, illetve kiesése támadásban és védekezésben egyaránt gondot okozott. A lányok hozzáállásával elégedett vagyok, a felkészülési mérkőzések és tornák jól szolgálták, hogy a bajnoki rajtra kialakuljon egy ütőképes gárda. Különböző összeállításban szerepeltünk a tornákon, több védekezési és támadási variációt kipróbáltunk. Ahogy látom az edzéseken, már nagyon várják a lányok a bajnoki kezdést.  

— Milyen tervekkel vágnak neki az új idénynek?
— A cél a biztos bent maradás kiharcolása, de ha nem jönnek közbe sérülések, én reálisan a nyolcadik-tizedik helyre várom a gárdát. Sajnos az elején nagyon nehéz a sorsolásunk, de szeretnénk becsületesen helytállni a nagy csapatok ellen is. Azt szeretném, ha egyetlen mérkőzésen sem feltartott kézzel lépnének pályára a lányok, ehhez kérjük a szurkolók segítségét.

— A nyár folyamán milyen változások történtek a csapat keretében?
— Győrből került hozzánk kölcsönbe a balkezes átlövő Herr Anita, aki az előző idényben Kiskunhalason játszott. A tizenhetedik évében járó Szögi Tímea, az NB I B-s Szeged-Algyőből jött az Előrébe. Jelenleg folyamatban van egy szerb átlövő, Glusica Leposova átigazolása. Ketten távoztak, Gábor Eszter a Dunaferrbe került, míg Hajdu Lívia abbahagyta az aktív játékot. Kettős igazolással öten NB I B-s csapatokban szerepelnek majd az új idényben. A Gyulában játszik Cifra Anita, a Csorvásban Petrovszki Kata és Zsilák Katalin, a Szeged-Algyőben Szögi Tímea és Hajduch Csenge.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!