Sport

2007.03.11. 18:58

Erste Békési FKC—Gyöngyös 29—26 (12—11)

NB I-es férfi kézilabda-mérkőzés, Békés, 600 néző. V.: Kisfalvi, Péli.

J.P.

Békés: Szikora — DJURICIN 7, Jurko 1, Trivkovic, dr. Czina 1, Kopcsák, VARGA P. 5. Cs.: ÁRDELEÁN, Domokos (kapusok), HIMER 4, KOCSIS 2, Oláh 9 (6). Vezetőedző: Bakó Botond. Gyöngyös: KENYERES — PAPIC 6, Grbic 1 (1), Kovács Á. 2, Rosta I., Patocskai 1, FARKAS 8 (3). Cs.: Vass (kapus), Nagy I. 1, Bajorhegyi 2, Somogyi 3, Bursac 3. Vezetőedző: Csík János.
Kiállítások: 12, ill. 10 perc. Hétméteresek: 6/6, ill. 5/4.
Az eredmény alakulása: 5. perc: 1—0, 9. p.: 1—2, 14. p.: 4—4, 21. p.: 8—4, 24. p.: 8—8, 26. p.: 10—8, 28. p.: 10—10, 35. p.: 13—14, 48. p.: 22—20, 52. p.: 24—21, 55. p.: 24—23, 57. p.: 27—24, 58. p.: 27—26.

Az első percektől kezdve nagy hangsúlyt fektette mindkét csapat a védekezésre, ami időnként meglehetősen keményre sikerült, így nehezen indult be a gólgyártás. De ez utóbbi köszönhető volt annak is, hogy Szikora Gábor, a túloldalon pedig Kenyeres kapus számtalan lövést és ziccert hárított. Jellemző: öt perc játék után esett az első találat Varga Péter révén. Aztán valamivel később megvillant a hazai csapat, és négy góllal elhúzott, de mindenki tudta, hogy korántsem lefutott a meccs. Annál is inkább, mert a hazaiaknál a támadások szervezésekor hamar kiütközött jobbátlövők hiánya (dr. Czina József és Kopcsák József csak a védekezésben kapott szerepet). A mostanában gólerős Oláh Gáborra pedig különösen figyeltek. Így aztán az első félidőben Varga Péter az egyik oldalon, a második játékrészben Djuricin a másik szélen indította be a gólgyártást, miközben Oláh magabiztosan értékesítette a büntetőket. A beállós helyén mondhatni időnként pankráció alakult ki, Trivkovic gyakran közelharcot vívott Rosta Istvánnal és Patocskaival az életben maradásért. Gyakran kipörgették egymást két percre, ugyanis a játékvezetők nem torelálták a túlzott keménységet. Egy biztos, a hazaiak hősiesen küzdöttek és a felemás szerkezet ellenére a mérkőzés java részében vezettek. Igaz, a második félidőben akadt egy negyedórás széria, amikor csak az eredmény után futottak, a gyöngyösiek mindig egy góllal vezettek. De aztán — miként az első játékrészben — megint elkaptak egy jó szériát, s ekkor már többen is osztoztak a gólokon. Az egyébként jól védő, de elfáradó Szikora Gábor helyére Árdeleán Péter állt, aki egyre inkább belelendült és időnként már parádézott. Mind feszültebbé vált a hangulat, izzott a légkör, a közönség pedig űzte, hajtotta kedvenceit. Akik nem is akartak adósak maradni, hatalmas győzelmi vággyal küzdöttek, s teljesen megérdemelten tartották otthon a két pontot.
Bakó Botond: — Óriási küzdelem folyt a pályán, számunkra a legfontosabb, hogy megvan a két pont. Csík János: — Sajnálom, rossz mérkőzés volt, alakulhatott volna számunkra jobban is.
n Jávor Péter

A sérültek is hozzátettek a sikerhez
A két hete sérüléssel bajlódó dr. Czina József beinjekciózva vállalta a játékot, miként a lázas betegségen átesett Kopcsák József is. Ám éppen ezen okok miatt Bakó Botond úgy döntött, csak a védekezésben bízik rájuk feladatot, egy egész meccset még aligha bírtak volna végigküzdeni. Jól számolt az edző, mindkét játékos remekül látta el feladatát. Bár Czinán végig látszott, hogy szenved, fájlalja sérülését, ám nagyon akart, s jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy sikeres napot zárhatott az FKC.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!