Sport

2005.05.11. 21:21

Előre: Pajkos János vezetőedző is elhagyta a süllyedő hajót

Néhány hetes tevékenység után szerdán Pajkos János vezetőedző is beadta felmondását a Békéscsabai Előre FC-nek. Az okokról faggattuk.

BEOL

–Darko Canadic főtulajdonos azt ígérte, hogy május 10-éig kifizeti a labdarúgókat, alkalmazottak és az edzőket — indokolta távozását Pajkos János. — Az egyezséget nem tartotta be. Korábban is mindig újabb és újabb időpontokat adott meg. Amikor a szerződésem aláírására került sor, belevettük a 9-es pontba, hogy április 22-24 között mindenki kap ötszázezer forintot, majd május 10-ig végképp rendezi az összes adósságot. Ha nem, akkor a szerződést semmisnek tekintjük, minden jogkövetkezmény nélkül felmondhatok.

— A felmondása arra utal: ebből semmi sem teljesült...

— Valamennyi teljesült. De már ott gondok adódtak, hogy április 24-ig ötszázezer helyett csak kétszázötvenezer forintot juttatott a játékosoknak, azt is több kisebb részletben. Tegnap pedig pénz helyett az ügyvezető asszony, Kerekes I. Györgyné levele érkezett, amelyben technikai okokra hivatkozott, miért is nem fizet a főtulajdonos. Egyben kérte, hogy fogadjam el az új, immár számomra is sokadik határidőt. De most már újabb okok miatt is úgy látom, nincs tovább értelme maradnom.

— Mégis, miért nincs?

— Azért is döntenem kellett, mert több magyar játékos, így Hoffmann Richárd, Ursz József, Bujáki József és Kulacsik Tamás, aki korábban feljelentette a klubot a ligánál, e héten kézhez kapta a határozatot. Valamennyien jelezték felém, hogy szombaton nem kívánnak pályára lépni Debrecenben. Ez is befolyásolt a döntésemben.

— Meg kell kérdeznem: mielőtt Békéscsabára került, nem hallott a hathavi fizetés elmaradásokról, az ígérgetésekről?

— Hallottam, de semmilyen mende-mondának nem akartam hinni, nálam tiszta lappal indult Darko Canadic. Sőt, nagy terveket szőttünk. Azzal hamar tisztában voltam, hogy most kiesik a gárda, de úgy gondoltuk a főtulajdonossal közösen, hogy feltámasztjuk a csapatot, s egy év múlva visszakerülünk az NB I-be. Már több, mint fél tucatnyi első osztályú, más klubbeli játékossal tárgyaltam arról, hogy nyáron Békéscsabára szerződik. De az utóbbi napok történései végleg világossá tették előttem, hogy így nem lehet dolgozni. Ezért ügyvédemmel egyeztetve megírtam felmondásomat, amelyben a 9-es pontra, a ki nem fizetésekre hivatkozva jeleztem, hogy szerdától semmis a szerződésem. Mindezt elküldtem a klubba, valamint Darko Canadic vállalkozói faxára és a ligának is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!