Sport

2004.11.29. 09:53

Debreczeni Dezső kétszeres Európa-bajnok

A szlovéniai Mariborban vasárnap befejeződött a 2004. évi kick-box Európa-bajnokság, amely négy napon át tartott, s amelyen küzdőtérre lépett a Békéscsabai Lakótelepi SE-KWON első számú versenyzője, az 57 kilós súlycsoportban Debreczeni Dezső is, mint az Európa-bajnoki cím ötszörös védője.

BEOL

Debreczeni a semi-contactban a legjobb nyolc között a belga Jelle Hendrixet technikai k.o.-val legyőzte, majd következett a horvát Goran Kosovic, akit ugyancsak k.o.-val, 16:6 arányú pontozással vert meg. A döntőben olasz ellenfele volt a csabai legénynek, mégpedig Esposito személyében, akiről tudott, hogy gyors és erőszakos versenyző. Nos, mindez igazolódott kettejük csatája során, de az olasz sem tudta megállítani Debreczenit, aki hatalmas csatában 19:16 arányban győzött és Európa-bajnok lett. A mérkőzésen egyébként felváltva vezettek egymás ellen a küzdő felek, s végül az döntött a magyar fiú javára, hogy több és hatékonyabb fejrúgást hajtott végre Espositón. A light-contactban az angol Vinci Walshot is könnyedén verte és a szombati folytatásban az ukrán Konstantin Demoretiszkijjel folytatta. Az ukrán sem tudott igazi ellenállást kifejteni, így Debreczeni ismét 3:0 arányban nyert, és ebben a kategóriában is a fináléba verekedte magát. Ott ellenfele a moldáv Anysin volt, aki meglepetésre legyőzte az orosz Kuznyecovot. Most viszont a moldáv már nem tudott újítani, Debreczeni Dezső simán verte 3:0 arányban, így a csabai karatés az est folyamán megnyerte második Európa-bajnoki címét. Ezzel az egész Eb mezőnyben a legeredményesebbnek bizonyult, mivel kétszeres bajnok lett Mariborban, amúgy pedig a legendás Hugyecz Lajos rekordját is megjavította, hiszen Debreczeni most már hétszeres Európa-bajnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!