Sport

2016.12.28. 09:54

Az Orosházán játszó Nikola Markoski a macedón keretben

Lino Cervar, a macedón válogatott szövetségi kapitánya megnevezte azt a 28 játékost, akikkel megkezdi a felkészülést a januári franciaországi világbajnokságra. A bő keret tagja az Orosházi FKSE-Linamar beállója, Nikola Markoski is.

BEOL

A balkáni válogatott 2012 óta — a riói olimpiát kivéve — az összes nagy tornára kvalifikálta magát. A selejtezőben Csehország ellen hatalmas csatában jutottak tovább, mindössze egygólos különbséggel, 56—55-ös összesítéssel.

A rutinos horvát edző, Lino Cervar, nem küldött meghívót a 34 éves barcelonai Borko Ristovskinak, a Bergischer HC védekezőspecialistájának, Ace Jonovskinak és a Besiktas irányítójának, Nemanja Pribaknak sem. Sérülése miatt nem lehet ott a tornán a nagy tehetségnek kikiáltott, Filip Kuzmanovski (RK Metalurg Skopje), akinek a Tatran Presov elleni BL-mérkőzésen eltört a keze.

Ott van viszont a keretben a csapat legnagyobb sztárja, Kiril Lazarov (Barcelona), és Filip Mirkulovski (HSG Wetzlar) is, aki egyszer már lemondta a válogatottságot. Magyarországi légiós is található a Lino Cervar bő keretében, mégpedig az NB I-es Orosházi FKSE-Linamar beállósa, Nikola Markoski.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!