Sport

2016.10.14. 19:42

Végig fölényben

A második félidő nem a hazaiak tervei szerint kezdődött, de a zöld-sárgák a hajrában már nagyon figyeltek, és tulajdonképpen biztosan húzták be a roppant fontos találkozót.

Gajdács Pál

Orosházi FKSE-Linamar—CYEB Budakalász 26—24 (14—12)
Kézilabda NB I-es férfimérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Bonifert, Oláh. Orosháza: MIKLÓS — KOMPORÁLY 4, Ferenczi 2, Markoszki 2, Milas 3, Levy 2, Tárkányi 2. Cs.: Herjeczki (kapus), Radojevics 1, Knezevics 3 (1), Buday 1, Antal 3, Oláh T. 2, Pásztor M. 1. Vezetőedző: Vladan Jordovics. Budakalász: Tamási — Parrondo 1, Szemikov 4, Mazák 1, Koncz, Sutka 2 (1), Bohács 1. Cs.: Váczi, Boros (kapusok), dr. Czina, RÉDAI 10, Józsa 3, Halász 1, Völker B., Tóth Á. 1, Holdos. Vezetőedző: Horváth Attila.
Kiállítások: 12, ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 2/1.
Az eredmény alakulása. 5. p.: 2—2. 9. p.: 5—3. 16. p.: 10—6. 27. p.: 11—11. 29. p.: 13—11. 36. p.: 16—13. 38. p.: 16—16. 47. p.: 23—18.

— Minden jó dolgot, amit a Gyöngyös ellen mutattunk, meg kell tartani és be kell mutatni pénteken is a pályán, ide tartozik a csapatfegyelem, a harcosság és a magas szintű motiváció is — bocsátotta előre Vladan Jordovics, az Orosháza vezetőedzője az újonc Budakalász elleni összecsapás előtt. A szerényebb teljesítmény biztosan nem hozhat eredményt egy nem tipikusan újonc gárda ellen. A vendégek nem feltétlenül csak a biztos bennmaradásért küzdenek, jelzi ezt eddigi kiváló mérlegük is. Az Egert (20—19) és legutóbb fölényesen a Ceglédet (28—20) is legyőzték és a világbajnoki bronzérmes, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes spanyol jobbszélső, Roberto Parrondóval a soraiban. Nem kétséges, hogy a pontszerzés, a győzelem reményében utaztak pénteken Orosházára is.

Hazai oldalon Németh László kisebb húzódás miatt csak a lelátóról figyelhette társait, csapatba került ugyanakkor Döme Szabolcs.

A budakalásziak már az ütközet elején nyomatékosították szándékaikat és gyors játékkal igyekeztek meglepni vendéglátóikat. Azonban nemcsak a hazaiak, hanem ők is elbaltáztak néhány támadást. Hamar felvette a ritmust az Orosháza és már a félidő első harmadánál kétgólos vezetést szerzett. A 18. percben közel két percig kettős emberhátrányban játszott az OFKSE, de valahogy kihúzták, sőt lendületes akciók végén szélső-, illetve beállóból lőtt találatokkal már négy volt a differencia a két gárda között.

Horváth Attila ekkor időt kért, ám a hazai szurkolótábor legnagyobb örömére nem változott különösebben a helyzet, a zöld-sárgák őrizték előnyüket. A félelmetes hírű Parrondo csak a 21. percben talált be először. Nem tudni, mi történt a hazaiakkal a szünetet megelőző öt percben, de tény, a Budakalász beérte Budayékat. Mielőtt nagyobb baj lett volna, átlövésből, illetve lerohanásból korrigált a viharsarki gárda.

A második félidő nem a hazaiak tervei szerint kezdődött, hiszen Rédai Krisztián négy góllal újra visszahozta csapatát. Valamiért nagyon hagyták élni a hórihorgas budakalászi átlövőt. Újra orosházi percek következtek, a szünet után lehetőséget kapó Oláh Tamás góljai aranyat értek, így a játékrész derekán ismét visszaállt a korábbi helyzet. Érezte a bajt Horváth Attila, a vendégek trénere is, aki a 46. percben 22—18-nál magához hívatta játékosait. A meccs egyik legszebb mozdulatát Buday Dániel mutatta be, aki az üres kapu felé tartó lövést futballistákat megszégyenítő módon hatástalanította — lábbal. Az 50. percben Jordovics mester kért időt.

A zöld-sárgák a hajrában — apróbb hibáktól eltekintve — már nagyon figyeltek, és tulajdonképpen biztosan húzták be a roppant fontos találkozót.

Vladan Jordovics: — Ahogy vártuk, a tapasztalt ellenfelünk megnehezítette a dolgunkat. Bár néhány tiszta helyzet kimaradt, így is szép játékkal és szép gólokkal kedveskedtünk szurkolóinknak. Horváth Attila: — Ha ezt a mérkőzést két napig játsszuk, akkor sem nyerünk. A Fair-play díj nem csak a két csapatra vonatkozik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!