Sport

2016.10.13. 10:21

Top 12: az orosházi Németh János döntőbe jutott

Decemberben rendezi meg a Magyar Asztalitenisz Szövetség a felnőtt TOP–12-es bajnokságot. A férfiak és a nők mezőnyében 9-9 hely már foglalt volt. A maradék 3-3 helyért 15 férfi és 15 női sportoló állt asztalhoz kedden és szerdán a Marczibányi téri Ormai László Asztalitenisz Csarnokban.

BEOL

Az indulókat mindkét nemnél három négyes és egy hármas csoportba osztották, ahonnan két-két versenyző került a legjobb nyolc közé. Két orosházi hölgy is érdekelt volt a viadalon, de egyiküknek sem jutott tovább.

A PET-BAU ASE Orosháza versenyzője Horváth Lilla a háromtagú csoportjában két vereséggel zárt. Klubtársa Csáki Rita saját kvartettjében nem bírt a statisztikás Fehér Orsolyával, ellenben szett vesztés nélkül verte Szabó Dalmát (Postás SE). A továbbjutást a szolnoki Nagypál Mártával vívott mérkőzés döntötte el, ahol Rita 2:0-ról és 3:2-ről egyenlített, de a döntő játszmában kikapott.

A férfiaknál is volt megyei érdekeltség. Az orosházi Németh János (Eötvös DPSE) a hármas csoportjából két sima győzelemmel jutott a 8 közé. A négy közé jutásért Németh 4:2-re győzte le Kovács Sebestyént (BVSC-Zugló), majd az elődöntőben 4:1-re verte az egri Timafalvi Gergőt. A fináléban Vitsek Iván (Szegedi AC) már 2:0-ra vezetett, majd Németh erősített, és 3:2-re fordított. A döntő szettben az orosházi játékos 8:6-ra vezetett, de viccesen úgy fogalmazott: „megkönyörült” Vitseken, így a szegedi asztaliteniszező győzött 11:9-re.

Németh János így értékelt: — Iván kicsit kiengedett, azt hitte a harmadik szettben, hogy már megvan a meccs. De nem adtam fel, ezért volt a végén nyerési esélyem, csak nem tudtam eléggé koncentrálni, így vesztettem. Az eredménnyel, és főleg a döntőbe jutással azonban abszolút elégedett vagyok. Nem érzem magam jó formában, gyengébb osztályban játszom az ellenfeleknél, így hozzájuk képest nem vagyok annyira edzésben. A Top 12-ben tisztest helytállást várok magamtól, azt, hogy jól játsszam, élvezzem az asztaliteniszt, az eredmény kevésbé fontos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!