Sport

2016.10.13. 18:03

Magabiztos csabai szezonnyitó

Pozsonyban kezdte a küzdelmeket a tavalyi sorozatban döntőt játszó Békéscsaba, az alaposan átalakult osztrák bajnokkal, akiket immár a cseh Jiri Siller vezetett és soraikban számos idegenlégiós lépett pályára.

BEOL

Linamar Békéscsabai RSE—Sokol Post NÖ (osztrák) 3:0 (20, 19, 13)
Röplabda MEVZA Kupa női-mérkőzés, Pozsony. V.: Rychlik, Cintal (csehek). Békéscsaba: Tálas (2), Soós (12), Matics (11), Szakmáry (10), Clement (6), Bodnár (7). Cs.: Szpin (liberó), Petrenkó (1), Csengeri, Ludmán. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics. Sokol Post NÖ: Saric (6), Brauneis (5), Schmerlaib (6), Kubova (11), Katz (5), Janeckova (11). Cs: Melichárkova (liberó), Schmit, Jenner-Braunschmi. Edző: Jiri Siller
Eredmény alakulása: 1. szett: 7:7, 11:14, 18:21. 2. szett: 7:1, 14:10, 20:17. 3. szett: 7:6, 15:11, 20:13.

Kiegyenlített küzdelmet hozott a találkozó eleje. A csabai hibákból remekül élt a lelkesen küzdő ellenfél, így Szasa Nedeljkovics időkérésre kényszerült. Mindez le is lassította az osztrák rohamokat. Tanja Matics pontjaival próbált ellépni a magyar bajnok, de a vendégeknél is akadt egy pontgyáros a cseh óriás Janeckova személyében, azonban egyedül kevésnek bizonyult a belelendülő BRSE ellen, így ha döcögősen is, de megnyerte az első etapot a Békéscsaba.

Villámrajtot vett a magyar csapat a második szettben. Szpin biztosan fogadta a nyitásokat, ebből szép támadásokat vezettek Soósék. Aztán elég volt néhány pontatlanság és az osztrákok máris éreztették, hogy nem feltartott kezekkel érkeztek és lőtávolon belülre zárkóztak. Ezzel viszont el is lőtték puskaporukat. Amikor a frissen beállt mindössze 16 éves Petrenkó Brigitta gyönyörűen áthúzta a labdát eldőlt a játékrész sorsa.

Tálas ásszal nyitotta a harmadik etapot, de továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol egyik, hol pedig a másik fél vezetett. 11:11 után viszont robbantott a BRSE, dinamikus támadásokkal zilálták szét a bécsiek védekezését. A hajrában Bodnár Dorottya nyitás sorozatát követően 10 pontosra duzzadt a különbség, ezzel el is dőlt a találkozó, a csabaiak magabiztos győzelmet arattak, ezzel hangoltak a holnapi, házigazdák elleni rangadóra.

Szasa Nedeljkovics: — Nehézkesen kezdtünk, fokozatosan lendültünk játékba, de aztán felőröltük ellenfelünket. Készülünk a holnapi rangadóra a szlovák bajnok ellen.
Jiri Siller: — Sok hibára késztettek bennünket a magyarok, akik stabilan és jól játszottak, Gratulálok győzelmükhöz.
 

Címkék#röplabda
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!