Sport

2016.10.19. 13:42

Edzőváltás: visszatért Keresztúrra Cserháti István

Szép csendben edzőváltáson esett át a sarkadkeresztúri csapat. A megye II. osztályú bajnokságban tavasszal kimagaslóan szereplő együttes teljesítménye ősszel meg sem közelítette azt a szintet.

BEOL

A gárda 10 forduló alatt 11 pontot gyűjtött, mindössze kettővel többet, mint a pillanatnyilag kieső helyen álló Atletico Békéscsaba.

Az öltözői pletykák szerint Gurzó Sándor és a játékosok viszonya az utóbbi hetekben már nem volt felhőtlen, és mindez a pályán mutatott produkcióban is éreztette negatív hatását. A helyzetet felmérve, a szakvezető önmaga jelezte a klub elnöke, Nagyné Bondár Anikó felé, hogy kész lemondani posztjáról. Hétvégén Békésen már edző nélkül, „automatában” veszített a csapat 7—1-re, a listavezető otthonában.

—  Az utóbbi hetekben néhány játékossal nem egyfelé húztuk a szekeret, amit szóvá is tettem az öltözőben. Mivel a gyengébb szereplés okairól nem feltétlenül egyezett a véleményünk, a konzekvenciák levonása után hoztam meg a döntésem. Ha azzal tudom segíteni a keresztúri focit, hogy félreállok, akkor ezt önszántamból teszem meg. Két szép év után emelt fővel távozhatok — mondta el a leköszönő tréner.

Kedden már be is mutatták a játékosoknak az új szakembert, Cserháti Istvánt. A klub tíz évvel ezelőtt a 61 éves gyulai trénerrel érte el története legnagyobb sikerét, amikor a megye I. osztályú bajnokság megnyerését követően az NB III-ban szerepelhetett.

— Tartozok annyival a keresztúri focinak, hogy megpróbáljak segíteni. A játékosállomány mindenképpen feljogosít az eredményesebb szereplésre, azon fogunk dolgozni, hogy mindez kijöjjön a csapatból. Egy edzéssel a hátam mögött azt mondhatom, a srácok vevők az elképzeléseimre, remélhetőleg ez már a hétvégi szomszédvári rangadón is érezteti hatását — nyilatkozta a frissen kinevezett Cserháti István.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!