Sport

2016.10.05. 16:54

Csabai pályaavató, ezüstcipős gólkirállyal

Szerdán délután Békéscsabán, a Lencsési úti Általános Iskolában új, 40x20-as műfüves pályát avattak, és itt tartották a Jaminában, a Bessenyei utcai sporttelepen épült 40x20-as műfüves pálya ünnepélyes átadóját is.

Verasztó Lajos, fotó: Imre György

Szigeti Csaba, a helyi polgármesteri hivatal sportcsoportvezetője köszöntötte a megjelent vendégeket, diákokat és szülőket. Elmondta, Békéscsaba 2015-ben pályázott, és nyerte el a most átadásra kerülő két műfüves pálya építésére a támogatást.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere ünnepi köszöntőjében kiemelte, örül annak, hogy a város sportinfrastruktúrája ismét gazdagodik. — A két műfüves pálya építése hatvan millióba került, amelyből negyvenkét milliót nyert el a város az MLSZ-től, és ehhez még pályánként kilenc-kilenc millióval járult hozzá a város önkormányzata. Megtiszteltetés számunkra, hogy az MLSZ képviseletében az olimpiai bajnok, egykori európai Ezüstcipős Dunai Antal is eljött hozzánk erre az ünnepségre. Kívánom, hogy a gyerekek jól használják ki, ezt a létesítményt, és hogy közülük minél több tehetség jusson el az NB I-be, és a korosztályos válogatottakba.

Dankó Béla, az MLSZ elnökségi tagja, országgyűlési képviselő beszédében elmondta, 2016-ban az MLSZ negyvenhárom milliárd forint TAO-pénzzel gazdálkodott. Ennek egy harmada maradt a szövetségnél, amelyből négy milliárdot fordítottak az utánpótlás nevelésre, négy milliárdot az amatőr csapatok támogatására, míg 3,5 milliárdot új pályák létesítésére. — A szövetség létesítmény fejlesztési programjának keretében az elmúlt években eddig ötszáznyolcvanhat pálya épült hazánkban, és több mint ezerötszáz pálya újult meg. Ezt követően Dunai Antal lépett a mikrofonhoz.

A csatár az Újpesti Dózsával korábban hétszer nyert magyar bajnoki címet, háromszoros gólkirály volt, olimpiai bajnoki címet és olimpiai ezüstérmet szerzett. — Mindig nagy örömmel jövök Békéscsabára, amely egy igazi sportos város. Sok gyereket látok itt, aminek örülök, hiszen ők lehetnek a békéscsabai labdarúgás jövőjének megteremtői. Gratulálok a pálya megépítéséhez, sok sikert kívánok, hajrá Békéscsaba, irány az NB I — zárta beszédét az MLSZ képviselője.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Fotó: Imre György
[/caption]

Dr. Ferenczi Attila városi tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője megköszönte mindenkinek a segítséget, amit a pálya építéséért tett, és jó sportolást kívánt a gyerekeknek. Ezt követően elvágták a vendégek a nemzeti színű szalagot, és hivatalosan is átadták a létesítényt.

Vida András intézményvezető kis zászlókat adott át az iskola diákjainak. A rendezvény a békéscsabai önkormányzat és az Előre öregfiúk csapatának barátságos mérkőzésével zárult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!