Sport

2016.04.03. 13:25

Zahorán Ádám a legjobb eredményével német bajnok

A hétvégén rendezték meg a 6 órás futás német bajnokságát Nürnberg belvárosában. Az évek óta Németországban élő békéscsabai Zahorán Ádám 87,991 km-t teljesített a hat óra alatt, és ezzel német bajnoki címet nyert, és a világranglista második helyén szerepel.

BEOL

A csabai futó elmondta: tavaly októberben lett először német bajnok a 6 órás futásban, az Északi-tengernél található Otterndorf városában. Akkor egyéni csúcsot ért el, valamint a 2015. évi világranglista első helyét jelentő 85,606 kilométert teljesített a versenyen.

Zahorán Ádám így értékelt: — Idén célul tűztem ki a címvédést, és egy új egyéni csúcs (87 kilométer) elérését. Ennek érdekében teljesen átalakítottam az étrendemet, valamint heti három-négy konditermi edzés formájában különös hangsúlyt fektettem a has- és a mély hátizom megerősítésére. Mindehhez párosult megannyi résztávos, valamint hosszú (40-70 km) edzés. Megérte a sok fáradozás. A hirtelen beköszöntött, szokatlanul meleg, 20 fok feletti időjárás ellenére egyenletes tempót diktáltam az 1522 méteres körpályán. A verseny első felében az éllovas Matthias Dippacher mögött haladtam, látótávolságból követve legfőbb riválisomat. Három óra futás után tempót váltottam, és átvettem a vezetést. Az elönyőmet az utolsó három órában fokozatosan növelve végül 87,991 kilométert teljesítettem. Ezáltal német bajnok lettem, megvédve a tavalyi bajnoki címemet, valamint az egyéni rekordomat 2,4 kilométerrel megjavítottam. Sőt, a 87,991 kilométeres eredményemmel feltornásztam magam az idei világranglista első helyére. A verseny második helyezettje Matthias Dippacher lett, aki végül kiélezett küzdelemben maga mögé utasította a 100 kilométeres futás német bajnokát, Carsten Stegnert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!