Sport

2016.03.21. 09:45

Zahorán Ádám ötödször győzött Würzburgban

A hétvégén rendezték meg a Würzburgi Emlékfutást, amelyen 2:49:00-ás időeredménnyel a Németországban élő békéscsabai Zahorán Ádám elsőként teljesítette a 45 kilométeres távot, és ezzel sorozatban ötödször diadalmaskodott.

BEOL

1945. március 16-a a város gyásznapja: azon a 69 évvel ezelőtti estén, 21:20-kor lángtengerré vált a légtér Würzburg városa felett. A brit légierő ún. „Lancaster” és „Mosquito” típusú bombázói kegyetlen csapást intéztek a nagy múltú város ellen. A légi offenzíva során ledobott mintegy 260 nehéz robbanóbomba valamint 300 ezer gyújtóbomba romboló hatásának eredményeképp mindösszesen 20 perc alatt a város nyolcvan százaléka  a pusztító tűz martaléka lett — ezzel pedig mintegy 5000 ártatlan ember halálát okozva.

Würzburg lakossága a túlélés reményében, a mindent romokba döntő légi offenzíva elől gyalogszerrel menekült a Majna-folyó mentén, Gemünden irányába. Ennek emlékére rendezik minden év márciusában a Würzburg és Gemünden közötti 44 kilométeres ultramaratonit, amelynek az enyhén szintes Majna-menti kerékpárút szolgál útvonalaként.

A szervezők idén némiképp módosították az útvonalat, emiatt a korábban 44 kilométeres útvonal 45 kilométerre hosszabbodott. Ez nem jelentett ugyanakkor komolyabb problémát Zahoránnak, aki 2:49:00-s időeredménnyel, magabiztosan győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!