Sport

2015.11.18. 10:09

Zahorán Ádám második a zeili hegyimaratonon

A hétvégén rendezték meg Németországban a zeili hegyimaratont. A 42,2 kilométeres hegyi futóverseny 840 méter szintemelkedéssel alaposan próbára tette a futókat.

BEOL

A viadalon a Németországban élő békéscsabai Zahorán Ádám 2:43:26-os időeredménnyel összetettben második lett. 

Zahorán Ádám tavaly első helyen végzett a versenyen 2 óra 50 perces idővel, ráadásul úgy, hogy a verseny 12. kilométerében eltévedt, két kilométerrel többet futott, és végül egy hatalmas hajrával győzött.

Az idén legfőbb riválisként a német maratonfutó-legenda, Eike Loch is rajthoz állt. A 2:10:29-es egyéni maratoni csúccsal is büszkélkedő német magasra tette a lécet: az első 22 kilométeren fej-fej mellett haladt Zahoránnal, majd elkezdődött az igazi csata, amely az utolsó kilométerekig kitartott.

Végül a rutinos maratonista, a LAC Quelle Fürth színeiben versenyző Eike Loch került ki győztesen, aki 2:42:26-os idővel új pályacsúcsot futott, egy perccel megelőzve a csabai versenyzőt.

Zahorán Ádám számára befejeződött a szezon. Hét versenye volt idén, ebből négyet megnyert, egyen második lett, egy továbbin pedig harmadik. A csabai futó elmondta, most két hétig pihen, majd megkezdi a felkészülést a jövő évi szezonra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!