Sport

2015.09.03. 15:39

Alaposan megújult a gyulai női kézilabda-csapat

Szabóné Vass Gabriella távozása után új, fiatal edzővel, Tövisháti Zsomborral kezdte meg a felkészülést a takarékos gazdálkodásra átállt Gyulai SE NB II-es női kézilabda-csapata.

G. P.

A tavalyi hetedik helyezett szokatlanul nagy vérveszteséget szenvedett el a szezon és a nyár során. Máté István technikai vezető elmondta, hogy ebben az időszakban nem kevesebb, mint 21 játékos hagyta el a klubot. Változást jelentett az is, hogy a Gyulasport Nonprofit Kht. az U7-estől a 2000-es születésűekig átvette a fiatalabb korosztály versenyeztetését, de a jövőben biztosítva van az átjárás a Kht. és a Gyulai SE között, utóbbi korosztály jövőre visszatér a GYSE-hez.

— A felnőttek közül Raffai-Such Tamara és Nagy Andrea maradt a csapatnál, melléjük Békéscsabáról igazoltuk Kocsis Klaudiát, és Szeghalomról Nagy Noémit, a kapuba pedig Pikó Emese tért haza — mondta Máté István. — Sajnálatos módon a napokban az átlövőnk, Rácz Klára kettős bokaszalag-szakadást szenvedett, rá tehát nem számíthatunk. Az edzések jó hangulatúak a rutinos játékosok és a fiatalok nagyon egymásra találtak, jó a csapatszellem. A legfontosabb cél a fiatalok bevonása a csapatba és persze a bennmaradás. Ha a bajnokságban is olyan tiszta szívvel teszik oda magukat, mint a tesztmérkőzéseken, akkor eredményesek lehetünk az NB II-ben.

A gyulaiak már több felkészülési mérkőzésen vannak túl, az NB II-es újonc Gyomaendrőddel kétszer is meccseltek, de pályára léptek a Csorvás ellen is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!