Sport

2015.08.12. 09:03

Zahorán Ádám sikere

A hétvégén rendezték meg a Köhlerlauf elnevezésű, 12,5 kilométeres futóversenyt a németországi Dingolshausen-ben, amelyen elindult a békéscsabai Zahorán Ádám, a JALTE és a mezőberényi Alföld TE versenyzője is.

BEOL

A zömében köves, murvás utakon, 200 méter szintemelkedéssel nehezített erőpróbán két, összesen 6,25 kilométeres kört kellett teljesíteniük az indulóknak. Mindemellett a csaknem 40 fokos kánikula is alaposan próbára tette a futókat. A nehéz feltételek ellenére Zahorán Ádám 45:45-ös időeredménnyel nagy fölénnyel, magabiztosan győzött.


A csabai futó elmondta, április óta hónapokon keresztül sérülésekkel küszködött, már-már úgy tűnt, hogy az idei szezont le is zárhatja. Szerencsére három hete tünetmentes a futó, így az utóbbi hetekben egy rövid, de célirányos felkészülést tudott végezni.

A versenyen tavaly indult először, akkor második lett, mindössze három másodperccel elmaradva a győztes Simon Ernst-től. A helyiek kedvence az idén úgyszintén képviseltette magát. A táv feléig az élen haladt, néhány másodperccel Zahorán előtt.


A vezetést a második kör elején vette át a csabai futó, majd 9 kilométernél egy hatalmas hajrába kezdett, ahol végérvényesen leszakította ellenfelét, mi több, a végén csaknem két perces előnyel érkezett a célba. 
A díjátadó ceremónia méltó keretek között zajlott: a helyi borfesztivál keretében a színpadra hívták az első három célba érkezőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!