Sport

2015.08.30. 10:36

Majdnem lebénult, de visszatért az ultrafutók közé

Fáradásos combnyaktörése óta következetesen óvatos Zahorán Ádám: a békéscsabai származású, ma már Németországban élő ultrafutó mintegy öt évig tartó építkezés után régi eredményeit is túlszárnyalta, két hete bajor bajnok lett.

BEOL

Megnyerte a 100 kilométeres bajor futóbajnokságot Lipcsében a békéscsabai származású 29 éves Zahorán Ádám, aki ezzel letaszította a trónról a korábbi négyszeres bajnokot, Christian Jakobot – írja a VS.hu.

Zahorán korábban fáradásos combnyaktörést szenvedett, április óta küzdött a sérülésével. A VS.hu-nak elmesélte: akkor a 100 km-es német bajnokságot 25 km-el a cél előtt kellett feladnia, miközben ötperces előnye volt a mezőny többi versenyzőjével szemben. "Előtte túledzettem magam. Januárban sérült, február elején beteg voltam, emiatt ifjúkori naivitással két hónapba akartam besűríteni egy három hónapos edzésprogramot, annak teljes hosszával és intenzitásával. Nem sikerült" – emlékezett vissza.

A cikkben az is olvasható, hogy Zahorán mindössze három hetet tudott készülni a lipcsei viadalra, ami annak fényében is elképesztő teljesítmény, hogy orvosa a sérülését követően azonnali sportágváltást javasolt neki, egy másik szakember pedig azt mondta, annak is örülhet, ha újra tud majd járni.

Zahorán nem adta fel, és egyéves kitartó kezelés, a precízen végrehajtott gyógytorna, valamint az évekig tartó felkészülés után újra terhelhető lett a lába. "Majd három éven keresztül kerestem az igazi visszatérést, a valódi áttörést. Nehéz, amikor az embernek a saját árnyékában, a régi sikerektől jócskán elmaradva kell futnia" – mesélte Zahorán a VS.hu-nak.

A békéscsabai ultrafutó nyári sikereiről itt, itt, valamint itt olvashat. Ezen a linken pedig Ádám édesapjáról, Zahorán Jánosról talál információkat, aki legutóbb egyedüli magyar indulóként képviselte megyénket a Berlintől a Balti-tengerig tartó, mintegy 234 kilométeres Baltic Run Nonstop futóversenyen.

Képünkön egy korábbi verseny látható, Zahorán a 73-as számot viseli. Fotó: Facebook.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!