Sport

2015.08.21. 14:36

A nyitónapon jobban ment

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE női csapata győzelemmel kezdte a megyeszékhelyen zajló 2. Global Safe Kupa nemzetközi tornát, majd másnap nem várt vereséggel folytatta.

G. P.

Avar György együttese az erdélyi Zilah gárdáját múlta felül hullámzó játékkal, míg a péntek délelőtti találkozón meglepetésre nagy különbséggel kikapott az MTK-Budapesttől. A csabaiaknál a vádliját fájlaló Zöldi-Tóth Kata és a műtét előtt álló Diószegi Nikolett is hiányzott.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE—HC Zalau (román) 30—29 (20—15)

Békéscsaba, 300 néző. V.: Horváth, Marton. Békéscsaba: Futaki — Mézes 1, Walfisch 9, Dajka 2, Szabó V. 5, Nyikolajenko 4, Kovács A. Cs.: Kölcze (kapus), Glusica 8, Tóth S., Bottó, Szögi 1, Török, Mihálffy, Tóth K. Vezetőedző: Avar György. Zalai legjobb dobói: Trifandrada 9, Contantinescu 9.

A házigazda békéscsabaiak az első félidő végén a zsinórban öt gólt lőttek és 15—11-re elhúztak a határon túli gárda ellen, majd előnyüket a szünetig még növelni is tudták, a végén mégis meg kellett elégedniük a minimális különbségű sikerrel.

Az első játékrészben jól és ötletesen játszott a lila-fehér mezes csapat. A második félidő eleje rosszul alakult, pontatlan támadás befejezések után előbb megközelítette vendéglátóját a Zilah, majd az 53. percben át is vette a vezetést. A csabaiak azonban gyors három góllal fordítottak és nagy küzdelem végén megnyerték az összecsapást.


MTK-Budapest—EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 33—25 (23—15)

Békéscsaba, 150 néző. V.: Horváth, Marton. L. d.: Wolf 9, Szádvári 8, Dakos 4, ill. Walfisch 9, Kovács A. 5, Glusica 3.

3—0, 5—1, 6—2, 7—3, így alakult a találkozó eleje, lehengerlően kezdett az első napon az Érdi VSE-t is megszorongató MTK-Budapest. A lila-fehérek támadásban nélkülöztek minden elképzelést, hátul pedig nem ütköztek eleget, nem csoda, hogy a Wolf és Szádvári által vezérelt fővárosiak nyolc gólra tudták hizlalni az előnyüket. A szünet után még felszabadultabban játszottak a vendégek, a különbség csak akkor csökkent valamelyest, amikor a két csapat fiataljai léptek pályára.
A lapzártánk idején még zajló tornát a békéscsabaiak az Érd ellen zárták.

További eredmények: Érdi VSE–MTK-Budapest 27—23, HC Zalau—Érdi VSE 31—34.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!