Sport

2015.06.08. 17:45

Zahorán Ádám sikere a hegyi terepviadalon

A Veitensteinlauf hegyi terepviadalon a futóknak nemcsak a szintemelkedéssel, hanem a fülledt meleggel is meg kellet birkózniuk.

BEOL

Vasárnap került megrendezésre a Veitensteinlauf, egy 16,5 kilométeres, 300 méter szintemelkedéssel nehezített hegyi terepviadal. A versenyen 1:01:03-as időeredménnyel összetettben a harmadik, korosztályomban pedig az első helyen végzett Zahorán Ádám.
 

A startpisztoly vasárnap délelőtt fél tízkor dördült el Priegendorfban, a helyi sportpályán. A startot követően közel kétszáz induló vágott neki az előttük álló nem mindennapi erőpróbának: a táv és a szintemelkedés mellett az előző éjszaka heves viharjait követő csaknem 30 fokos meleg és a fülledt, párás levegő kihívásaival kellett a versenyzőknek szembesülniük.
 
Az első 9 kilométer során a 460 méteres tengerszint feletti magasságban található Veitenstein szikla csúcsáig vezető meredek emelkedőkkel kellett megküzdeniük az indulóknak.

Tekintettel arra, hogy Zahorán Ádám megfázással volt kénytelen indulni, a viadal első felében taktikusan futva a hatodik helyen haladt, majd nem sokkal a hegycsúcs előtt jött fel a harmadik helyre. Innen néhány kilométeren keresztül egy fennsíkon haladt az útvonal, majd az utolsó 4-5 kilométeren zömében lejtőn futhattak a versenyzők a célig.


Ezen a szakaszon sikerült bebiztosítania a harmadik helyet, és így végül a díjátadó ceremónia során az összetett verseny bronzérmét, valamint a korosztályos viadal aranyérmét akasztották Zahorán Ádám nyakába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!