Sport

2015.05.12. 15:49

BRSE: ha kell, vért izzadva is kiharcoljuk a győzelmet!

Hazai pályán szerezheti meg második bajnoki címét a Linamar-Békéscsabai RSE női röplabdacsapata a Vasas Óbuda ellen. Ha Budapesten az első és a harmadik negyedben látott játékot mutatja, a BRSE nyerhet, ha nem, akkor... De erre senki nem gondol a csapatban. Szerda este 18 órától újra megtelhet a csabai városi sportcsarnok.

Munkatársunktól

Minden békéscsabai szimpatizáns abban bízik, hogy ünnepelhetnek a hazaiak, ami kisebb sporttörténelem lenne, hiszen bajnoki döntőt hazai pályán még nem nyert senki a Viharsarokban. Ezt szeretné megakadályozni Jókay Zoltán és együttese. A volt szövetségi kapitány vezetésével eddig négyszer nyert magyar bajnokságot és a jelenlegivel együtt további ötször játszhatott döntőt. Nem vitás, óriási csatára van kilátás, a fővárosiak nyilván nagyobb önbizalommal és elánnal vetik bele magukat a játékba, azonban a csabai lányok ha csak megközelítik a múlt csütörtöki játékukat, nyerhetnek, s az már majdnem mindegy, hogy három, vagy netán öt szetben.

— Eldönthettük volna a fővárosban, de nem éltünk a lehetőséggel. Miklai sérülése után hihetetlen energiák szabadultak fel a Vasasban, és olyan egységessé váltak, mint eddig még egyszer sem a párharc során - próbálta megokolni a vasárnap este történteket Kormos, Mihály, a BRSE szakmai igazgatója.

— Mindezektől függetlenül magunkat okolhatjuk a vereségért. Közepes teljesítménnyel, ennyi hibával, szakaszonként gyáván röplabdázva nem is érdemelhettünk győzelmet. Azonban a két győztes játszmánkban lehengerlően, taktikusan röplabdáztunk, így kellene szerdán is hazai pályán. Remek mérkőzésre van kilátás. A mérkőzésig videózunk egy kicsit, levonjuk a tanulságokat, és újult erővel vágunk neki a következő feladatnak. Az előny itt van nálunk és élni szeretnénk vele. Hazai pályán szép lenne megszerezni második magyar bajnoki címünket. Ehhez azonban mindenkinek fegyelmezettebben és sokkal jobban kell játszania. Vasárnap láthattuk, hogy nem adta fel a Vasas. Hosszú play-off veretlenségünket elveszítettük, de az önbizalmunkat nem. Szerdán, ha kell vért izzadva is kiharcoljuk a győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!