Sport

2015.04.09. 19:26

Otigba: amikor hazamegyek, mindig Gyulára fogok menni

Mint arról korábban beszámoltunk, a holland élvonalban futballozó, gyulai származású, ám nigériai gyökerekkel is bíró Otigba Kenneth néhány hete úgy döntött, a magyar címeres mez helyett inkább az afrikai ország válogatottjában való szereplést választja. Döntése nagy port kavart a hazai futballrajongók körében.

Sz. Gy.

Otigbát a magyar-görög Eb-selejtező előtt kereste meg Dárdai Pál szövetségi kapitány, ám a játékos úgy nyilatkozott, hogy nem él a felkínált lehetőséggel. Korábban egyébként sem Dárdai, sem elődei nem tartottak igényt a sokszoros magyar korosztályos válogatott védőre a felnőtt csapatnál.

– Tervünkben szerepelt, hogy megnézzük Otigbát is, személyesen beszéltem vele telefonon, de ő elmondta, hogy inkább a nigériai válogatott meghívására vár – mondta a történtekről Dárdai Pál, s hozzátette: tiszteletben tartják a játékos döntését. Drukkerek százai nem így tettek, s a közösségi oldalakon, illetve a sportlapok internetes felületein keresetlen szavakkal illették választása miatt az immár hét éve Hollandiában edződő futballistát.

– A történteket kicsit eltúlozták bizonyos lapok. Ez a döntés nem arról szól, hogy én eldobom magamtól a magyarságot. Félig magyar vagyok, akármilyen nehéz is ezt az embereknek felfogni, és ugyanúgy félig nigériai is – mondta el lapunknak Otigba Kenneth. – Ez a döntés a fociról szól. Mint játékos, én jobban érzem magam nigériai játékosnak. És ha választhatok, akkor szívesebben játszok a nigériai válogatottban, mert a futball terén oda húz a szívem. Nagy álmom, hogy ott játszhassak és nem a magyar válogatottban. Már tapasztaltam, hogy mi megy a magyar korosztályos válogatottban, és nem túl sok pozitív élményben volt részem.

Otigba hangsúlyozza, már csak azért is felfújt dolog szerinte, ami az elmúlt hetekben történt, mert Hollandiában többször tapasztalta, hogy egy-egy külföldi focista holland játékosként lép pályára, valamelyik pedig Hollandiában született, mégis a másik csapatot választja. Az emberek számára ez teljesen természetes dolog, elfogadják.

– Nem dobtam el magamtól a magyar állampolgárságot. Amikor hazamegyek, mindig Gyulára fogok menni; mindegy, mit szólnak hozzá az emberek, ha tetszik nekik, ha nem – tette hozzá a játékos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!