Sport

2015.04.17. 10:13

Nyolc csapat csatázott a főiskolán

A program ötletgazdája, Zsolnay Gyöngyi pontosan egy ilyen rendezvényről álmodott, sok gyönyörű kosárnak volt szemtanúja.

G. P.

— Nagy élmény volt itt lenni veletek! Erről álmodtam a program három évvel ezelőtti elindulásakor, hogy ennyi sok mosolygós arcú gyereket lássak. Szépen mozogtatok, gyönyörű kosarakat láttam. Folytassátok, tanuljátok tovább a játékot és maradjatok meg ennél a sportágnál — mondta zárszó gyanánt a Pécs egykori sokszoros bajnok és kupagyőztes, száztízszeres válogatott kosárlabdázója, Zsolnay Gyöngyi, a „Dobd a kosárba!” program ötletgazdája és vezetője a békéscsabai Szent István Egyetem tornacsarnokában megrendezett kosárlabda Békés megyei jamboreen. Az eseményen az író, újságíró, tévés személyiség, Vujity Tvrtko is tiszteletét tette.

Tálas Csaba, a Szent-Györgyi Albert Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium igazgatójának megnyitóját követően az iskola rendészeti szakos tanulói tartottak önvédelmi bemutatót. A Békéscsabai KK U16-osai melegítették be a kisiskolásokat. A hét iskola nyolc csapatának „Add tovább!” játékát végül a békési Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola nyerte és ezzel ott lehet a május 8-ai Budapesten sorra kerülő országos döntőben.

— A kezdeményezés sikeres, mutatja ezt a részvétel is. A döntőben tizenkilenc megye és Budapest csapatai indulnak majd — fűzte hozzá Tóth Tamás, a program Békés megyei referense.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!