Sport

2015.03.23. 15:43

Békéscsabai gólon ámul a világ

A szombati Gyirmót elleni mérkőzésen az idei év eddig legszebb magyar gólja született meg, de a külföldi kommentelők is Puskás-díjra jelölnék. Hétfő kora délután sikerült utolérnünk a gólszerzőt.

BEOL

Birtalan Botond lenyűgöző gólja a Gyirmót—Békéscsaba 1912 Előre szombati mérkőzésének 77. percében született meg. A labdánál jobban már csak a gyirmóti kapus pattogott, aki meglepetésében azt se tudta, hova mozduljon, de inkább nézze meg az erről készült videót!

Érdekesség, hogy a látványos gólról készült videó annyira pörög YouTube-on, hogy már a külföldi kommentelők is felkapták, mi több, követelik, hogy a csabai Birtalan kapja meg a Puskás-díjat.

A Nemzeti Sport Online-on olvashatók szerint Birtalan csodagóljáról több neves hírportál, köztük a Daily Mail, a Eurosport, de még a Metro is külön cikkben tett említést. Utóbbi egyébként az év góljaként emlegette a látványos találatot. A focivideók egyik legismertebb gyűjtőhelyéül szolgáló 101GreatGoals is meghajolt a csabai játékos teljesítménye előtt.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Birtalan Botond (j) elképesztő gólját a külföldiek is Puskás-díjra jelölnék. Fotó: Pusztai Gábor
[/caption]

A csereként beállt békéscsabai játékos a tizenhatoson kívülről sarokkal vette be a Győr-Moson-Sopron megyei együttes kapuját. Egy csabai sportrajongó vasárnap azt mondta: ha ez a gól a Primera Divisionban vagy a Bundesligában esett volna, ma már minden tévécsatorna ezt ismételné a világon.

Hétfő kora délután sikerült beszélnünk a gólszerzővel, akit azóta is állandóan keresnek az újságírók. Először arra kértük Birtalant, hogy elevenítse fel a Gyirmót elleni találkozón történteket.

– A 73. percben álltam be, és mondtam is a többieknek, hogy úgy érzem ma gólt fogok lőni. A mester csatárnak küldött be, és arra kért, hogy igyekezzek sokat mozogni. Négy perccel később Balogh Milán a jobb oldalon vezetett támadást, én igyekeztem követni, majd jött a beadás, ami kicsit mögém érkezett, én úgy 17 méterről sarokkal rúgtam a labdába, amely a felső lécet érintve a meglepett gyirmóti kapus, Somogyi fölött a hálóba hullott, úgy hogy a felső léc alsólapját is érintette. Egyébként én a kapu felé akartam a labdát juttatni, hiszen két társam is előttem állt a 16-oson belül. A gól után kirohantam a kispadhoz, odaszaladt az egész csapat ünnepelni. Érdekesség, hogy a másik oldalon melegítő Vólent Roli vagy száz métert rohant, hogy velünk örülhessen.  

Arra a kérdésre, hogy milyen a hangulat a csapat háza táján, így válaszolt a gólszerző: – Most jó a hangulat. A csapat nagyon egységes, mi a pályán kívül is barátok vagyunk, igyekszünk egymást segíteni. Zoran Szpisljak is ezt hangsúlyozza mindig a edzéseken. Célunk, hogy felkerüljünk az NB I-be. Én Borbély Bálóval lakom együtt, aki remek rúgótechnikával rendelkezik, szeretek vele együtt játszani.   

Zoran Szpisljak, a lila-fehérek vezetőedzője: – Boti ebben a helyzetben olyan döntést hozott, amit nem lehet gyakorolni. Felismerte a lehetőséget, és gyorsan cselekedett, szerencse is kellett ahhoz, hogy gól született a szép mozdulat után. Ez a gól is azt bizonyítja, hogy vannak tehetségek a magyar fociban. Egyébként a szombati Birtalan találat után jobban odafigyelnek az Előrére is.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!