Sport

2014.04.23. 14:20

Békés megyei eredmények a mezeifutó diákolimpiáról

Gödöllő adott otthont a minap a mezeifutó diákolimpia országos döntőjének, amelyen a Békés megyei iskolák futói kiválóan teljesítettek.

BEOL

A megyei és a budapesti elődöntőkön megmérkőző 1277 csapat és 7619 versenyző közül az országos döntőre 1774 diák, illetve 295 csapat adta le nevezését. Különösen nagy figyelem övezi a mezei futást, hiszen 2016-ban ebben a sportágban a következő iskolai világbajnokságnak Budapest ad otthont.

A 15 éves fiúknál (IV. kcs.) 4000 méteren 212 induló közül ezüstérmes lett Kis Lajos Márk, a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola diákja 12:57 perces időeredménnyel. Csapatban a Kazinczy iskola csapata (Kis Lajos, Néma Szabolcs, Nagy Kristóf, Dobák Patrik, Köles István) a 7. helyen végzett.

A III. korcsoportos lányoknál a Gyulai Alapfokú Közoktatási Intézmény (Baka Szilvia, Szabó Leila, Szegedi Szintia, Bicskei Borbála, Horváth Nikolett) 6. lett. A IV. korcsoportos lányoknál a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium (Pavuk Tíra, Szatmári Anna, Tóth Cintia, Szabó Réka, Petrovszki Gréta) bronzérmes, egyéniben 2500 m-en Pavuk Tíra 4. A VI. korcsoportban 3000 m-en Marton Mercédesz (Evangélikus gimnázium) 5.

A Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium népes csapattal indult Gödöllőn. Eredményeik:

Fiúk. VI. kcs. 5000 m: 6. Szigeti B. 14:59. Csapat: 1. Andrássy gimnázium (Ádász Bence, Kiss Bálint, Popol Csaba, Gábor Miklós, Szigeti Balázs). Leányok. VI. kcs. 3000 m: 7. Szabó K. 11:49. 7. Andrássy gimnázium (Szabó K., Lipták V., Tóth E., Pásztor Zs., Bela G. V. kcs. 3000 m: 5. Novák N. 11:16. Csapat: 6. Andrássy gimnázium (Novák N., Békési V., Nagy N., Kucsera K., Urbánszki N.

A andrássys fiúk ezzel az eredménnyel kivívták a lehetőséget, hogy a hétvégén, Lengyelországban, Lodzban megrendezendő nemzetközi viadalon részt vegyenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!